“Jedino što djeluje jeste Srpska”: Srbi pokazali kako se upravlja, dok je u Federaciji haos

Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik rekao je danas da su Srbi u Republici Srpskoj, koje neki ovih dana nazivaju lošim narodom, pokazali da znaju upravljati državom dok, sa druge strane, čak i mnogi stranci govore da u Federaciji BiH vlada opšti haos.

“U Federaciji nema ni vlade, ni predsjednika nakon izbora. Jedino što djeluje, čime se organizovano upravlja jeste Republika Srpska”, rekao je Dodik novinarima nakon proširene sjednice Izvršnog komiteta SNSD-a povodom aktuelne političke situacije u BiH, odluke CIK-a BiH o poništavanju izbora u Doboju i Srebrenici, kao i negativnih političkih izjava o srpskom narodu i Srpskoj.

On je dodao da na tom planu određeni mediji u BiH pokušavaju održati narativ da je Srpska nesređena, iako su u njoj izraženi pluralizam, demokratija i pravo mišljenja.

“Nikom ništa ne fali”, rekao je Dodik.

On je istakao da i dalje ima stav da međunarodna zajednica treba da ode iz BiH kada je riječ o operativnom upravljanju.

“Priče iz Sarajeva da će biti belaja ako oni odu nisu tačne. Ja smatram da belaja neće biti i ne mislim da je moguć bilo kakav sukob ili rat. Ne pozivam na to, moja politika su mir, stabilnost mogući dogovor”, istakao je Dodik.

Dodik je rekao da u Srebrenici u toku izbora nije bilo nijednog prigovora na izborni proces koji bi mogao da bude osnova za bilo kakvo reagovanje Centralne izborne komisije (CIK).

Dodik je dodao da su Bošnjaci iz Federacije BiH (FBiH), prije svega iz Sarajeva, tek nakon što su vidjeli da su izgubili izbore u toj opštini digli medijsku halabuku i pokušali da naprave slučaj i u tome su uspjeli.

“Uspjeli su jer imaju svoje ljude u CIK-u, one koji izvršavaju naloge. Oni su i došli zato što su podobni. Došli su i u pogledu realizacije čitavog pristupa koji ide za tim da u nekim organima koje mogu da im obezbijede Bošnjaci, budu lojalni, podobni i podanički Srbi. Oni tamo postoje – od obavještajne službe, pa do sudova, tužilaštava, gdje pokušavaju da putem izbora Srba iz FBiH koji su po pravilu pažljivo izabrani, iz niza razloga uslovljeni, budu dio tih organa koji će donositi odluke kakve odgovaraju Bošnjacima”, rekao je Dodik.

Ostavite komentar: