Javor o politici DNS-a: Za 16 godina Prijedor izgubio više od 2.800 radnih mjesta

Kandidat SNSD-a za gradonačelnika Prijedora Slobodan Javor izjavio je danas da je ovaj grad za 16 godina “vladavine” DNS-a izgubio 2.842 radna mjesta.

Javor je u saopštenju naveo da su to zvanični podaci Zavoda za statistiku Republike Srpske, te da uz taj poražavajući podatak ide i da se od 66 lokalnih zajednica Prijedor nalazi na 39. mjestu kada je riječ o odnosu broja zaposlenih prema broju stanovnika.

“Prema istoj statistici, od devet gradova u Republici Srpskoj Prijedor je na posljednjem mjestu. Žalosno je što se po visini prosječne plate nalazimo na 19. mjestu, a ispred nas su Osmaci, Pale, Srebrenica i drugi. Građani Prijedora znaju vrlo dobro da je apsolutni vladar grada svih ovih godina bio DNS, čiji čelnici sada poručuju da Prijedoru trebaju promjene”, istakao je Javor.

On je upitao da li to znači ponovno vraćanje na vladavinu DNS-a, ako je SNSD u proteklih 10 mjeseci pokazao da Prijedor može biti veliko gradilište, grad bez kriminala, korupcije i promašenih investicija.

“U prilog tome je i podatak da je za 16 godina DNS-a u Prijedoru iz budžeta grada potrošeno 634.000.000 KM. Pitam se gdje su otišla ta sredstva? To građanima Prijedora treba da objasni upravo DNS”, naveo je Javor.

On je istakao da pripada mlađoj generaciji političara, koji su odlučili da ostanu u svom gradu.

“Prijedor vidim kao regionalni centar u svim segmentima – od privrede, zdravstva, obrazovnog sistema, vidim ga kao snažan turistički, kulturni i sportski centar i dobro mjesto za život. Moj cilj je da Prijedor vratimo na drugo mjesto u Republici Srpskoj, koje mu i pripada”, zaključio je Javor u saopštenju.

Za povjerenje Prijedorčana na prijevremenim izborima za gradonačelnika 12. decembra takmiči se 14 kandidata, odnosno jedna koalicija, osam političkih partija i pet nezavisnih kandidata.

Ostavite komentar: