Jasna poruka premijera! Zajednički cilj svima u Srpskoj je da se sačuva zdravlje građana

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković rekao je danas u Tesliću da je zajednički cilj svima u Srpskoj da se sačuva zdravlje građana i što se više uspije u tome, jednog dana kada se sve ovo okonča, biće veće šanse da Srpska bude spremnija za nove izazove i novi razvoj na kojem nas je pandemija zaustavila.

Višković je novinarima tokom pauze na konferenciji “Zdravlje iznad svega”, koja se povodom obilježavanja 28 godina postojanja i rada Saveza sindikata Republike Srpske održava u Tesliću, rekao da je prijatno iznenađen što je Savez sindikata svoj jubilej posvetio zdravlju radnika u okolnostima pandemije virusa korona.

On je istakao da su određeni zahtjevi ovog sindikata uvršteni u rad i Program rada Vlade i Narodne skupštine Srpske, a koji se odnose na izmjenu i dopunu Zakona o zaštiti na radu, uz adekvatne strategije, dok će se o najnižoj plati raspravljati u skladu sa kalendarom i sa zakonskim odredbama.

“Tačno je da sindikat ima svoje zahtjeve, Vlada ima svoja ograničenja i mogućnosti, ali rješenje se uvijek nađe kada se sjedne i razgovara”, rekao je Višković. On je zahvalio Savezu sindikata na dosadašnjoj korektnoj saradnji za koju očekuje da se nastavi i u narednom periodu, u cilju poboljšanja standarda zaposlenih, kao i i svih građana u Republici Srpskoj.

Premijer je naveo da Vlada Republike Srpske ima više nego korektnu saradnju sa socijalnim partnerima u Srpskoj – Savezom sindikata, Unijom udruženja poslodavaca i Privrednom komorom, koja je dala određene rezultate u prošloj i ovoj godini, sve do pojave pandemije virusa korona. Višković je poručio da se ta saradnja i dalje nastavlja u skladu sa mogućnostima i stanjem.

Savez sindikata Republike Srpske organizuje danas dvodnevnu konferenciju “Zdravlje iznad svega”, koja se povodom obilježavanja 28 godina postojanja i rada ovog sidnikata održava u hotelu “Kardijal” u Tesliću.

Na konferenciji će biti usvojeni važni zaključci koji se tiču zaštite zdravlja na radu u Srpskoj, kao i zaključci koji se tiču ekonomsko-socijalnog položaja radnika u Republici Srpskoj, saopšteno je iz Saveza sindikata.

Ostavite komentar: