“Iznošenje uvreda i prijetnji nema alibi”: Ujedinjena Srpska o negativnim reakcijama na njihov spot

Iz Ujedinjene Srpske saopšteno je da iznošenje uvreda i prijetnji na račun ove stranke, a posebno na račun njenog predsjednika, nema nikakav alibi u objavljenom video-materijalu koji sadrži nesporne činjenice da se proslavljaju progoni nad pripadnicima srpskog naroda u Hrvatskoj i na Kosovu.

“Naš stav da je neophodno jedinstvo da se to srpskom narodu ne bi desilo i u BiH logičan je odgovor na stalne prijetnje koje dolaze od različitih partija sa sjedištem u Sarajevu i drugih nepolitičkih organizacija, o čemu svjedoče nepobitni dokazi”, ističu u Ujedinjenoj Srpskoj.

Ujedinjena Srpska navodi da u njenom video-materijalu nema pominjanja izbora, glasanja i kampanje bilo koje partije, pojedinca ili naroda, te da se jedini govor mržnje i ugrožavanje prava na stav i postojanje jasno prepoznaje u onima koji tumače taj video-materijal od 43 sekunde.

U saopštenju se dodaje da pokušaj čaršijskih krugova iz Sarajeva koji održavaju ružne stereotipe o Republici Srpskoj, političkih konkurenata i oponenata oslonjenih na ostrašćene medije da instrumentalizacijom laži i podmetanja djeluju na CIK, predstavlja tragičan metod koji otkriva koliki je ugled i rast Ujedinjene Srpske, a koliki je strah njenih oponenata.

“O tome odlučuju građani, ali o tome ćemo u predizbornoj kampanji kada ćemo emitovati tačno 11 spotova sa izbornom tematikom. Naše pravo na stav i politički izražaj nikad nismo koristili da to drugima zabranimo ili osporimo, a oni koji nemaju ni stava ni političkog izražaja logično se bave nama koristeći najprizemniji rječnik i promovišući nedemokratske i totalitarne metode, zasnovane na mržnji i ugrožavanju osnovnih prava pojedinca i naroda”, poručili su iz Ujedinjene Srpske.

Iz Ujedinjene Srpske navode da će o tome više govoriti predsjednik stranke sutra nakon potpisivanja sporazuma sa Penzionerkom demokratskom strankom.

Ostavite komentar: