Izgubio članove porodice u NATO bombardovanju! Dodik: Član porodice Galinac će biti zaposlen

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik osudio je danas sve ljude u Republici Srpskoj koji su propustili priliku da reaguju na tešku sudbinu porodice Galinac, čiji su članovi poginuli prilikom NATO bombardovanja naselja Semizovac kod Sarajeva.

On je istakao da je danas tražio od nadležnih da u narednih sedam dana obezbijede zaposlenje za bar jednog člana porodice.

“To ću provjeriti naredne sedmice kada opet dođem u Istočno Sarajevo i član te porodice će sigurno imati posao”, rekao je Dodik na današnjoj konferenciji za novinare u Istočnom Sarajevu.

Visoki politički i vojni predstavnici Republike Srpske, grada Istočno Sarajevo, boračkih organizacija i gosti sa područja Sarajevsko-romanijske regije, danas su na spomeniku prvim žrtvama NATO bombardovanja u Srpskom Sarajevu, sestri i bratu Radmili i Radenku Galinac iz naselja Grlica, u Vojkovićima, položili cvijeće i odali počast svim nedužno stradalim u zločinačkoj agresiji ove alijanse na Srpsku.

Radmila i Radenku Galinac je 9. septembra 1995. godine ubio pilot NATO avijacije na srušenom mostu u naselju Semizovac, kod Sarajeva.

Njihova neutješna majka Mirjana Galinac i danas se sa tugom i u suzama prisjetila dana kada je prije 25 godina, za samo 15 dana, ostala bez troje djece, sina koji je poginuo na ratištu, te sina i kćerke žrtava NATO agresije.

“Meni je 81. godina i na izmaku sam snaga. Ne znam šta me drži. Tješi me što sam ostala sa dva unuka, koji nemaju stalni posao. Suprug Marko, sa kojim sam svašta preživjela, umro je od tuge prije nešto više od tri godine. Moji heroji trunu u zemlji, a danas nikog nema da me razgovori”, rekla je Galinčeva novinarima u Vojkovićima gdje je obilježen Dan sjećanja na žrtve NATO bombardovanja u Republici Srpskoj.

Ostavite komentar: