“Izgraditi hidroelektrane”: Tegeltija istakao da u BiH uvijek ima onih koji se ne raduju uspjehu

Predsjedavajući Savjeta ministara Zoran Tegeltija izjavio je danas u Doboju da želi da budu izgrađene hidroelektrane na Drini i to je jedino što je važno u ovom trenutku.

“Važno je da budu izgrađene hidroelektrane na Drini kako voda ne bi uzalud proticala. U BiH uvijek ima onih koji se ne raduju uspjehu i tako vidim ovo pitanje”, rekao je novinarima Tegeltija.

Govoreći o kontroli granice BiH, odnosno nelegalnim prelascima, Tegeltija je rekao da se BiH sa ovim pitanjem suočava pet ili šest godina.

“Adektavnog odgovora na pitanje nelegalnog prelaska granica nema od Grčke do zapadne Evrope. I u zemljama gdje je Fronteks, ali i tamo gdje ga nema postoje isti problemi. Savjet ministara povećava kapacitet Granične policije i obezbijedio je sredstva za njen rad”, kaže Tegeltija i podsjeća da je u Graničnoj policiji zaposleno još oko 170 lica.

On je poručio da Osman Mehmedagić ne može biti izabran za direktora Obavještajno-bezbjednosne agencije (OBA) dok postoji optužnica i dok se vodi sudski proces protiv njega.

Tegeltija je naveo da je u “slučaju Mehmedagić” postupio u skladu sa zakonom.

“Ja sam prije nekoliko dana, u skladu sa zakonom i kako je definisano procedurom, obavijestio ministra bezbjednosti o onome što je mene obavijestilo Tužilaštvo”, izjavio je Tegeltija novinarima u Doboju.

On je naveo da ministar bezbjednosti trenutno radi u skladu sa procedurom, kako je definisao zakon.

“Vidjećemo šta će biti od svega toga”, rekao je Tegeltija.

Ostavite komentar: