Izbori u FBiH: Lideri najjačih stranaka izašli na birališta

Svoju građansku dužnost na današnjim izborima izvršili su i lideri najjačih stranaka u FBiH.
Predsjednik SDA Bakir Izetbegović i njegova supruga Sebija Izetbegović glasali su jutros u Sarajevu. Tačnije na izbornom mjestu u Osnovnoj školi “Nafija Sarajlić”.

Borjana Krišto, zajednička kandidatkinja HDZ-a i Hrvatskog narodnog sabora BiH za člana Predsjedništva BiH u nedjelju je u pratnji supruga Branka glasala u Livnu.

Kandidat ujedinjene opozicije za člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine Denis Bećirović, zajedno sa suprugom Mirelom, glasao je na opštim izborima na biralištu u Osnovnoj školi Sjenjak u Tuzli.

Predsjednik Hrvatskog narodnog sabora i Hrvatske demokratske zajednice Bosne i Hercegovine, Dragan Čović, obavio je građansku dužnost i glasao u Mostaru. Čović je i ovog puta glasao na biračkom mjestu u Domu “Hercega Stjepana Kosače”.

Željko Komšić, član Predsjedništva BiH i predsjednik Demokratske fronte obavio je svoju građansku dužnost na biračkom mjestu u Osnovnoj školi “Vladimir Nazor” u Općini Novo Sarajevo. Komšić je došao u prisustvu supruge.

Fahrudin Radončić, predsjednik Saveza za bolju budućnost BiH, glasao je na biračkom mjestu u Osnovnoj školi “Porodice ef. Ramić” u Semizovcu.

Ostavite komentar: