Izbjegla smjenu: Funkcionerka DNS u Kotor Varoš poručila da ostaju u koaliciji sa SNSD

Daliborka Kerezović, v.d. direktora ŠG ’’Oštrelj’’ u Driniću, prvi je kadar DNS koji je nakon odlaska te stranke u opoziciju postigao dogovor sa rukovodstvom SNSD da izbjegne smjenu.

Izvor Srpskainfo u vrhu SNSD potvrdio je da je Kerezovićeva tražila sastanak sa ljudima iz te stranke, jer je, kako navode, nezadovoljna radom predsjednika DNS Nenada Nešića i njegovih najbližih saradnika.

Isti izvor navodi da je sa Kerezovićevom, koja je predsjednica Opštinskog odbora i nosilac liste DNS za SO Kotor Varoš na narednom lokalnim izborima, postignut dogovor da ukoliko prođe za odbornika, bude dio odborničkog kluba SNSD.

Kerezovićeva je i potpredsjednica Regionalnog odbora DNS za Banjaluku.

Krajem 2018. godine smijenjena je sa pozicije direktora ŠG ‘’Vrbanja’’ Kotor Varoš, jer je na tada održanim opštim izborima radila protiv kandidata koalicije SNSD-DNS-SP.

“Ona je direktno radila protiv naših zajedničkih kandidata i principijelan stav je da ne može imati našu podršku i u ime koalicije biti na toj funkciji. Zato će biti smijenjena”, izjavio je tada lider SNSD Milorad Dodik.

Protiv nje su banjalučkom Okružnom tužilaštvu podnesene dvije krivične prijave zbog nezakonitosti i zloupotrebe položaja o ovašćenja.

Daliborka Kerezović za Srpskainfo kaže da je “jedina istina” da Opštinski odbor DNS Kotor Varoš ostaje u koaliciji koja podržava kandidata za načelnika Slobodana Župljanina, ispred SP. U toj koaliciji su SP, SNSD, DNS, US, NDP i penzioneri.

Na pitanje da li su upoznali rukovodstvo DNS sa ovakvim stavom Opštinskg odbora, Kerezovićeva kaže: “Mislim da to rukovodstvo stranke zna”.

“Nije mi rečeno da se ne prihvata takva odluka OO. Znate šta se sve dešava na lokalu, zbog ličnih animoziteta. Kod nas je na lokalu u Kotor Varošu na vlasti opozicija sa republičkog nivoa. Mi smo kao DNS sa njima bili u koaliciji poslije 2016. godine. Kada se raspao DNS 2018. godine na Demos i DNS, u Demos su otišla dva odbornika i dobili su mjesto savjetnika načelnika i mjesto načelnika Odjeljenja za društvene djelatnosti i jedno radno mjesto. DNS ni ja kao odbornik nismo dobili ništa. Suludo je da neko misli da mi možemo podržati takvog načelnika i dalje”, kaže Kerezovićeva.

Upitana da li je na ovakav način izdejstvovala da ostaje na čelu Šumskog gazdinstva, kaže: “Nemam pojma, niko me o tome nije obavijestio”.

Podsjećamo, Predsjedništvo DNS je opštinskim i gradskim odborima dalo rok da se do 21. oktobra izjasne sa kim će u koaliciju za sljedeće lokalne izbore. Međutim, konačnu odluku donijeće vrh stranke.Ostavite komentar: