“Iza sebe nema hipoteka”: Šarović otkrio ko je kandidat SDS za načelnika Srebrenice

Predsjednik SDS Mirko Šarović rekao je da SDS iz svojih redova kao kandidata za načelnika Srebrenice predlaže Milisava Marjanovića za koga su uvjereni da može uspješno realizovati zajedničke interese naroda i voditi ovu lokalnu zajednicu.

“Vjerujemo da se i druge političke partije koje dolaze iz Republike Srpske mogu okupiti oko ovog kandidata jer je riječ o osobi koja, za razliku od aktuelnog načelnika, iza sebe nema bilo kakvih hipoteka, osobi koja će se zasigurno odgovorno odnositi prema svim građanima i istrajno raditi na razvoju ove sredine”, rekao je Šarović nakon sastanka sa Opštinskim odborom SDS Srebrenica.

On je rekao da je SDS prije četiri godine podržao sadašnjeg načelnika opštine Mladena Grujičića iz SNSD, kao mladog čovjeka koji živi u Srebrenici, ali da, nažalost, Grujičić nije opravdao povjerenje naroda, saopšteno je iz SDS.

“Zbog toga treba tražiti drugo zajedničko rješenje, ukoliko želimo da ostvarimo pobjedu u Srebrenici. Za nas je najvažnije da kandidat bude najkvalitetnije moguće rješenje za Srebrenicu, čovjek koji će raditi na razvoju Srebrenice i zadržavanju stanovništva i koji će biti otvoren za dijalog sa svima i fer i u daljim međustranačkim odnosima”, naveo je Šarović. On je rekao da je veoma važno da stranke koje dolaze iz Republike Srpske postignu dogovor o zajedničkom kandidatu za načelnika opštine Srebrenica i da će SDS pokrenuti inicijativu za dogovor političkih stranaka.

“To treba biti neko ko je sposoban da sve ujedini, da nema hipoteka iza sebe i da se odgovorno odnosi prema budžetu i donatorskim sredstvima”, istakao je Šarović.

Ostavite komentar: