Iz sindikata u stranačke vode: Miodrag Femić pristupio PDP-u

Predsjednik Strukovnog sindikata doktora medicine Republike Srpske Miodrag Femić pristupio je Partiji demokratskog progresa.

Njega je danas u Banjaluci, kao novog člana partije, predstavio predsjednik PDP-a Branislav Borenović.

Borenović je na konferenciji za novinare istakao će Femić, inače ljekar u Univerzitetsko kliničkom centru, svojim znanjem i iskustvom pomoći stranci, ali i Republici Srpskoj.

“Odlučili smo da nadogradimo program, jer okolnosti, četiri godine od izrade prvobitnog, to zahtijevaju, a posebno u oblasti zdravstva. Jedan od osnovnih prioriteta našeg programa će svakako biti zdravstveni sistem, jer nam je cilj da naši građani imaju najbolju moguću njegu, a naši ljekari uslove da ostaju u Republici Srpskoj“, rekao je Borenović.

Femić je naveo da postoje mogućnosti, znanje i snaga da se u narednom periodu zdravstveni sistem Srpske poboljša u odnosu na sadašnju situaciju. Istakao je da u PDP-u vidi volju za napretkom i ljude koji žele dobro Republici Srpskoj.

„PDP se ozbiljno bavi programskim pitanjima iz različitih oblasti, pri čemu zdravstvo nije zapostavljeno. Želim da doprinesem jednoj takvoj politici, jer je krajnje vrijeme da oblast zdravstva postane jedan od osnovnih prioriteta. Zdravstvo je na infuziji, samo je pitanje imamo li boca za infuziju. PDP je prepoznao našu borbu za poboljšanje ovog katastrofalnog stanja i na tome sam zahvalan, te želim da direktno doprinesem našem zajedničkom cilju“, rekao je Femić.

Ostavite komentar: