Iz OHR-a o Ćosićevom pismu da se skinu table u Sarajevu: Poziv na dijalog i pomirenje

Pismo gradonačelnika Istočnog Sarajeva Ljubiše Ćosića, u kojem je pozvao da se iz Sarajeva skinu table u kojima se Srbi etiketiraju kao zločinci, predstavlja poziv na dijalog i pomirenje, rekli su Srni u OHR-u.

“Pismo gradonačelnika Istočnog Sarajeva Ljubiše Ćosića, zajedno sa nekim ranijim zahtjevima drugih domaćih instanci, predstavlja jedan od podsticaja za otvaranje domaćeg dijaloga kao važnog koraka ka pomirenju”, naveli su u odgovoru iz OHR-a.
Iz OHR su napomenuli da je Upravni odbor Savjeta za provođenje mira pozvao političke vođe da odaju počast svim nevinim žrtvama i odustanu od učešća u retorici koja sprečava napore ka pomirenju, “koja uključuje i veličanje ratnih zločinaca, poricanje genocida i istorijski revizionizam”.
Gradonačelnik Istočnog Sarajeva Ljubiša Ćosić uputio je u petak, 9. aprila, gradu Sarajevo i njegovoj opštini Stari Grad zahtjev za uklanjanje tabli na sarajevskoj Vijećnici i u Ulici Ferhadija kojima se srpski narod karakteriše kao “zločinački i agresorski” i kojima se podstiče mržnja prema Srbima.
Upućen je i zahtjev za vraćanje ranijih naziva sarajevskih ulica koje danas nose imena po pripadnicima fašističkog i pokreta koji su podržavali fašističke ideje.

Ostavite komentar: