Iz BORS-a poručuju: Ponašanje pravosuđa BiH dovodi u pitanje smisao njegovog postojanja

Boračka organizacija Republike Srpske saopštila je da ponašanje pravosuđa BiH dovodi u pitanje smisao njegovog postojanja, jer njegova namjera nije utvrđivanje istine nego optuživanje što većeg broja Srba.

“Hapšenje devet boraca Vojske Republike Srpske na području Novog Grada prije tri dana i današnje hapšenje sedam bopraca sa područja Bijeljine i Sokoca, predstavlja još jedan pokušaj pravosudnih institucija na nivou BiH da optuže i osude što veći broj srpskih boraca kako bi Republiku Srpsku prikazali kao zločinačku tvorevinu, a njene borce kao zločince”, naveli su u BORS-u i dodali:

“Hapšenje 16 boraca Vojske i Policije Republike Srpske uslijedilo je samo nekoliko dana nakon što je Sud BiH oslobodio pet srpskih boraca optužbi za zločine počinjene u Srebrenici. Ovo pokazuje da se radi o sinhronizovanoj akciji i da namjera pravosuđa BiH koje stoji iza ove akcije, nije utvrđivanje istine o proteklom ratu, nego optuživanje što većeg broja Srba, pa tako ako neki “pretekne” i izbjegne kaznu slijedi hapšenje još većeg broja novoosumnjičenih od kojih će neko sigurno biti osuđen. Ovakvo ponašanje pravosuđa dovodi u pitanje smisao njegovog postojanja, zbog čega BORS podržava aktivnosti institucija Republike Srpske usmjerene u tom pravcu”.

Iz BORS-a su naglasili da će u saradnji sa BO Novi Grad, Bijeljina i Sokolac nastojati da pruže svu potrebnu pomoć i podršku uhapšenim srpskim borcima i njihovim porodicama.

Ostavite komentar: