Ivanić u Ženevi: Svijet se mijenja velikom brzinom, treba jačati ulogu Ujedinjenih nacija

Počasni predsjednik PDP-a, Mladen Ivanić, boravi u Ženevi gdje učestvuje na konferenciji koju su zajednički organizovali Ujedinjene nacije i Međunarodni centar “Nizami Ganjavi“.

Ivanić je bio uvodničar na panelu koji je bio posvećen miru i bezbjednosti u savremenom svijetu, saopšteno je iz PDP-a.
”Svijet se mijenja velikom brzinom i smatram da u tom procesu treba jačati ulogu Ujedinjenih nacija“, istakao je Ivanić.
Ivanić je razgovarao i sa generalnim direktorom Svjetske trgovinske organizacije Ngozi Okonjo Iveala, koja je istakla nadu da će se nesporazumi unutar BiH, nastali povodom uslova koje ima ova organizacija, uskoro prevazići i da će BiH postati njihov punopravni član.

Počasni predsjednik PDP-a boravio je i u Svjetskoj zdravstvenoj organizaciji gdje se sastao sa generalnim direktorom, dr Tedrosom Gebrejesusom, kojeg je informisao o stanju u BiH uzrokovanim virusom korone. Dr Gebrejesus je ponovo istakao potrebu veće solidarnosti u vakcinaciji stanovništva siromašnih zemalja, jer je i to preduslov za savladavanje pandemije i vraćanje u normalan život.
Pored navedenih sastanaka, Ivanić je razgovarao sa izvršnim direktorom UN programa za borbu protiv AIDS-a Vini Bajanajima, te drugim istaknutim zvaničnicima organizacija pri Ujedinjenim nacijama.

Ostavite komentar: