Ivana Korajlić prisustvovala sastanku s Angelom Merkel: Sjajna prilika za civilno društvo

Njemačka kancelarka Angela Merkel stigla je danas u zvaničnu posjetu Srbiji, u okviru svoje oproštajne posjete regionu. Ona je razgovarala sa Aleksandrom Vučićem, ali je održala sastanak s predstavnicima nevladinog sektora iz zemalja regiona.

Bosnu i Hercegovinu je na ovom sastanku predstavljala je Ivana Korajlić, izvršna direktorica Transparency Internationala BiH” (TIBiH), kćerka Svetlane Cenić, političke analitičarke i ekonomistkinje.
U izjavi za “Avaz” kazala je da ne može iznositi detalje sastanka koji je bio povjerljiv.
“Rečeno nam je nakon sastanka, ali i prije, da sadržaj nije za javnost, da je povjerljiv. Ono što mogu kazati jeste da je ovo bila sjajna prilika za civilno društvo iz cijelog regiona da konačno prenese probleme koje vidi svakodnevno i kojima se bavi. Ono o čemu se svakako razgovaralo je situacija u cijelom regionu. Ja sam kao učesnik sastanka prenijela standardne stavove TI BiH koje upozoravamo već godinama, a koje se tiču nedostatka napretka u provođenju ključnih prioriteta vezano za EU integracije i činjenicu da neke reforme koje su ‘započete’ idu u pogrešnom pravcu. To je nešto na šta TI već godinama ukazuje. Što se tiče samog sadržaja sa kancelarkom i šta je ona govorila, to zaista ne mogu da prenesem”, kazala je Korajlić.

Ostavite komentar: