“Istočna alternativa” Srpske reagovala: Šarović dokazuje lojalnost međunarodnoj zajednici

Predsjednik SDS-a Mirko Šarović najavom da neće učestvovati u razgovorima predstavnika Republike Srpske i Federacije BiH o budućnosti BiH i mirnom razdruživanju, odnosno sticanju nezavisnosti Srpske, pokazuje lojalnost međunarodnoj zajednici i daje podršku politici osnivača SDA Alije Izetbegovića koji je zamišljao BiH kao islamsku državu bez Srba, navode iz Udruženja građana “Istočna alternativa” Republike Srpske.

“Pozivanje Šarovića na očuvanje Dejtonskog mirovnog sporazuma jeste farsa jer se godinama uvjeravamo da se on krši, a da se njegove odredbe selektivno primjenjuju samo kada je riječ o disciplinovanju Srba i slabljenju Republike Srpske”, poručuju iz “Istočne alternative”.
U ovom udruženju osuđuju najavu Šarovića da neće učestvovati u razgovorima predstavnika Republike Srpske i FBiH o budućnosti BiH i mirnom razdruživanju, odnosno sticanju nezavisnosti Srpske.
Predsjednik SDS-a Mirko Šarović rekao je juče da SDS neće biti dio tima koji, prema zaključku Narodne skupštine Republike Srpske, treba da formira predsjednik Srpske za pregovore sa FBiH o budućnosti BiH.

Ostavite komentar: