Ipak novi vozač za opozicionog lidera: Skupština zapošljava, a Vukanović već zna koga će izabrati

Predsjednik liste Za pravdu i red, Nebojša Vukanović, ipak je dobio dozvolu da, kao šef Kluba poslanika u Narodnoj skupštini Republike Srpske, zaposli svog vozača, piše Srpskainfo.

Mada su ranije iz Narodne skupštine isticali da Vukanović neće moći da zaposli ličnog vozača već da će mu biti dodijeljen neki od onih koji su već u radnom odnosu, sada su rekli da je ta “procedura u toku”.

– Vukanović, kao i svi šefovi klubova, ima pravo da zaposle ličnog vozača, s tim što je njegovo zaposlenje u Narodnoj skupštini vezano za mandat Vukanovića. Međutim, neće moći da zaposli svoju sekretaricu – kaže izvor u NSRS.

Vukanović je potvrdio da je zaposlio vozača iz Trebinja.

– On je jedan od petoro braće i sestara u porodici. Nikada nije radio u državnoj službi. Drugog vozača nikada ne bih prihvatio. Vozilo još nismo dobili, ali i ne treba mi – kaže Vukanović u svom stilu.

Podsjećamo, Vukanović je odmah nakon izbora, na kojima je njegova lista osvojila četiri poslanička mandata, rekao da neće dozvoliti da ga voze partijski vozači drugih stranaka, te da će zaposliti ljude kojima vjeruje i koji su mu odani.

Tada je iz Narodne skupštine rečeno da parlamentarna Služba već ima dovoljno profesionalnih vozača i da nema potrebe da Vukanović dovodi novog.

Ostavite komentar: