Imenovan glavni izborni štab SNSD-a

Lider SNSD-a Milorad Dodik rekao je da je Izvršni komitet partije imenovao danas Glavni izborni štab koji će imati zadatak da u opštinama obezbijedi neophodnu strukturu kako bi lokalni izborni štabovi mogli da koordinišu sa Glavnim štabom i time obezbijede sprovođenje utvrđenih politika.


“Izvršni komitet SNSD- za izbore će funkcionisati kao savjet za kampanju partije. Ovim ćemo smanjiti broj tijela i obezbijedićemo efikasnost”, rekao je Dodik novinarima u Banjaluci, nakon sjednice Izvršnog komiteta SNSD-a.

On je istakao da je SNSD predložio Vladi Republike Srpske da danas ili najkasnije u ponedjeljak, 15. juna, predloži Centralnoj izbornoj komisiji BiH /CIK/ da joj budu doznačena novčana sredstva za izbore u Srpskoj, jer u Savjetu ministara ne postoji saglasnost federalnih partnera kako ovo pitanje riješiti.

“Nemamo ništa protiv ni da Savjet ministara konačno donese odluku o finansiranju lokalnih izbora. Očekujemo da će održavanje lokalnih izbora biti vraćeno u zakonom utvrđenom terminu, a to je oktobar”, kaže Dodik.

On je ponovio da nema problema u funkcionisanju i finansiranju Srpske i da su za 33.000 radnika, koji su pretrpjeli štetu za vrijeme pandemije virusa korona, isplaćena sredstva za šta je izdvojeno 25 miliona KM.

“To je dobar posao koji je uradila Vlada. Bilo je neefikasnosti prilikom dostavljanja podataka, a ono što je dobila Vlada regulisano je, za šta Izvršni komitet smatra da je dobro. Isplaćena je i majska penzija što je dobro, a potrebno je obezbijediti da budu eliminisane opasnosti u pogledu likvidnosti institucija”, dodao je Dodik.

On je naveo da će u Opštinskom odboru SNSD-a Osmaci biti sprovedeni unutarstranački izbori.

“Naredne sedmice održaćemo sastanak Izvršnog komiteta SNSD-a na kome ćemo zauzimati stavove o deset opština, a koji će se odnosti na lokalne izbore i vidjeti kakve su ponude naših partnera. Za neke opštine ćemo tražiti da nam predlože dva kandidata za načelnika kako bismo izabrali najkvalitetnije”, zaključio je Dodik.

Ostavite komentar: