Ima li bune u laktaškom SDS-u? Trninić: Lažu za pismo, Babić postao sluga Bojića i SNSD-a

Najjadnije u političkom životu je kad postanete nečiji poltron, sluga, kao što je Željko Babić postao sluga SNSD-a i Miroslava Bojića, gradonačelnika Laktaša. Apsolutna laž je da postoji grupa članova SDS u Laktašima koja je pisala otvoreno pismo predsjedniku SDS Mirku Šaroviću, kaže Aleksandar Trninić, šef izbornog štaba SDS Laktaši, u reagovanju na otvoreno pismo, kako su naveli, grupe članova SDS Laktaši u kojem staju uz nekadašnjeg predsjednika laktaškog odbora SDS-a i poslanika Željka Babića. 

“Odgovorno tvrdim da u SDS Laktaši vlada potpuno jedinstvo i da stranka u našem gradu nikad nije bila jača”, ističe Trninić i dodaje:

“Napravićemo 4500 glasova za listu za Narodnu Skupštinu Republike Srpske i preko osam hiljada glasova za inokosne funkcije. Siguran sam da ćemo ostvariti taj rezultat.”

Navodi da znaju da ovo izmišljeno pismo adresirano na Šarovića ide iz kuhinje SNSD i da su njime pokušali unijeti razdor u njihove redove. Zato poručuje: “Nisu uspjeli, a neće ni ubuduće!”

Ističe da svi članovi SDS Laktaši snažno podržavaju Mirka Šarovića i Jelenu Trivić.

“U Laktašima je SDS jedina prava opozicija SNSD-u. Pozivamo narod koji glasa opoziciono da se okrene SDS i poručujem da su ove kombi-stranke što tvrde da su opozicija, samo produžene ruke SNSD”, zaključuje Trninić.

U otvorenom pismu, kako je navedeno, grupa članova SDS javno je optužila predsjednika stranke Mirka Šarovića da je 2019. godine praktično iz stranke izbacio Željka Babića, predsjednika OO SDS-a Laktaši i narodnog poslanika iz ove opštine. Naime, oni tvrde da su lokalni SDS-ovi moćnici iz Prnjavora i Gradiške „izlobirali“ kod Šarovića da se Babić ocrni kao papak i ekspresno izbaci iz stranke. Razlog je, smatraju, što su Laktaši prvi put dobili poslanika SDS-a i to kroz direktan mandat i time, iako, glasački manji, ponizili Prnjavor i Gradišku.

Od Šarovića traže odgovore na nekoliko pitanja uz poruku da SDS ne može doći na vlast tako što optužuje stranke u vlasti, a da u SDS-u cvjeta korupcija.

“Gospodin Babić je na žalost nosilac liste Socijalističke partije, ali ćemo u tom slučaju na ovim i svim narednim izborima stati uz njega kao čovjeka”, istakli su u otvorenom pismu na koje je reagovao šef izbornog štaba laktaškog SDS-a Aleksandar Trninić.

Ostavite komentar: