I Nenad Nešić odbrusio Biseri Turković: Da ima imalo obraza i ljudskosti makar bi ćutala

Predsjednik DNS-a Nenad Nešić rekao je da je krajnji bezobrazluk i neznanje tražiti da se konsultuju institucije BiH o izgradnji memorijalnog centra u Donjoj Gradini, kao i da su riječi ministra inostranih poslova u Savjetu ministara Bisere Turković najbolji dokaz da je Republika Srpska jedini garant opstanka Srba.

Nešić je istakao da je Turkovićeva još jednom pokazala da ne može sakriti svoju mržnju prema srpskom narodu kada se obrušila na predsjednika Srbije Aleksandra Vučića, jer je najavio izgradnju memorijalnog centra u Donjoj Gradini u znak sjećanja na jasenovačke žrtve.

“Da ima imalo obraza i ljudskosti makar bi ćutala na osamdesetu godišnjicu od osnivanja jednog od najstrašnijih logora u istoriji čovječanstva. Koliko izopačen čovjek moraš biti da nemaš poštovanja prema 3.336 djece koja su bila u logoru, a većina njih tamo i otišla u vječnost!?”, upitao je Nešić, saopšteno je iz DNS-a.

On je dodao da “ministarka `urmi` očito smatra da 700.000 srpskih žrtava ne zaslužuje dostojno obilježje ni skoro 80 godina nakon svog stradanja”.

“Krajnji je bezobrazluk i neznanje tražiti da se konsultuju institucije BiH. Šta institucije BiH imaju sa izdavanjem dozvola za gradnju na teritoriji Republike Srpske. Da ne bi ona da nam zabrani izgradnju memorijalnog centra? To niti je, niti će biti nadležnost institucija BiH, a memorijalni centar će biti izgrađen ma koliko ona pjenila. Neka je sramota!”, poručio je predsjednik DNS-a.

Nešić je naveo da stratište nad kojim su se zgražavali čak i Hitlerovi generali očito za Turkovićevu nije vrijedno poštovanja i empatije.

“NJene riječi su nam opomena gdje i s kim živimo, i najbolji dokaz da je Republika Srpska jedini garant opstanka Srba!”, zaključio je Nešić.

Nakon što su predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, NJegova svetost patrijarh srpski Porfirije i srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik dogovorili da Srbija i Republika Srpska u Donjoj Gradini na mjestu nekadašnjeg ustaškog logora Jasenovac podignu memorijalni centar, koji će biti svesrpsko svetilište, Turkovićeva je izjavila da je neprihvatljivo da se na teritoriji BiH gradi i radi bez odluke i odobrenja njenih institucija i građana.

Ostavite komentar: