I funkcioneri da “poredaju” prioritete! Nema registracije vozila dok ne daju novac za liječenje djece

Prilikom registracije službenih vozila neophodno je priložiti potvrdu da je poseban doprinos za Fond solidarnosti za dijagnostiku i liječenje oboljenja, stanja i povreda djece u inostranstvu  uplaćen.

Iako je ranijih godina bilo sumnji kada je u pitanju kopovina službenih automobila i izdvajanja novca za Fond solidarnosti, iz Fonda kažu da su cifre ove godine u okviru očekivanog.

U ovoj godini do 29. septembra po ovom osnovu Fond solidarnosti ostvario je prihode u iznosu od 134.353 КM. U Fondu kažu da su, za razliku od prve dvije godine, kada je Fond tek počeo da radi i kada je naplata po ovom osnovu bila nešto manja, u prošloj godini, kao i ovoj, prihodi po ovom osnovu uglavnom u okviru planiranih.

Tako je NSRS ovim zaključkom podržala inicijativu samog Radnog tijela NSRS koji sprovodi nadzor nad prikupljanjem sredstava Fonda solidarnosti, a sve u cilju, kako navode, preciznijeg načina definisanja zakonske obaveze izdvajanja pet odsto od kupovine službenih vozila za finansiranje liječenja djece u inostranstvu.

“Zahvaljujući tome uspostavljen je bolji mehanizam kontrole uplate doprinosa za Fond solidarnosti kada je u pitanju ovaj osnov,  što svakako utiče i na  povećanje svijesti o važnosti uplate sredstava za Fond solidarnosti”, navode u Fondu.

Podsjećanja radi, Prema Zakonu o Fondu solidarnosti za dijagnostiku i liječenje oboljenja, stanja i povreda djece u inostranstvu jedan od stalnih izvora finansiranja liječenja djece u inostranstvu je i pet odsto od cijene kupljenog službenog putničkog vozila, izuzev vozila MUP RS i zdravstvenih ustanova, piše Srpskainfo.

Ostavite komentar: