Stanivuković obećao PDP-u: Hoće za gradonačelnika, neće za predsjednika

09.04.2024. | 11:26

Na jučerašnjoj sjednici Predsjedništva PDP-a, osim kandidature Draška Stanivukovića za gradonačelnika Banjaluke, iskristalisala su se još dva zaključka.

Prvi zaključak koji je predložio predsjednik PDP-a Branislav Borenović i koji je, kako otkrivaju izvori Srpskainfo, dobio jednoglasnu podršku, glasi da ni u narednom periodu PDP ni na jednom nivou, što uključuje i lokalni nivo u Republici Srpskoj nakon izbora, neće biti u koaliciji s SNSD, izuzev onih specifičnih, višenacionalnih sredina gdje je neophodna zaštita interesa srpskog naroda.

Pored toga, potpredsjednik stranke Draško Stanivuković je dobio podršku Predsjedništva PDP-a za odluku da nema namjeru da se kandiduje za predsjednika stranke u narednom mandatu.

“Draško će u svom punom kapacitetu biti posvećen djelovanju u PDP, ali njegov prioritet je razvoj Banjaluke, u čemu ga potpuno podržavamo i za šta će, potpuno sam siguran, dobiti i podršku naroda na izborima”, izjavio je Branislav Borenović.

Igor Crnadak, koji se protivio Stanivukovićevoj kandidaturi za gradonačelnika, još se nije oglasio nakon jučerašnje sjednice Predsjedništva PDP-a. Milko Grmuša i Crnadak nisu se pojavili ni na konferenciji za medije na kojoj je saopštena donesena odluka za Banjaluku.

Borenović je i juče tvrdio da je sve u najboljem redu i da partiji ne prijete novi lomovi.

“Crnadak i Grmuša nisu sa nama na konferenciji za novinare zato što su otišli da zauzmu mjesto u restoranu gdje ćemo svi zajedno na ručak”, rekao je Borenović na jučerašnjoj konferenciji za medije.