HDZ podržao stav Bevande: Ne postoje uslovi za izdvajanje novca za izbore u BiH

HDZ BiH podržao je danas stav ministra finansija i trezora u Savjetu ministara Vjekoslava Bevande da ne postoje uslovi da Savjet ministara izdvoji novac za finansiranje oktobarskih opštih izbora u BiH.

Iz ove stranke ocjenjuju da su javni i medijski pritisci na Bevandu u vezi sa obezbjeđivanjem sredstava za finansiranje oktobarskih opštih izbora kulminirali neskrivenim pozivom na kršenje zakona.

Takvi pokušaji, smatraju u ovoj stranci, nedvosmisleno se mogu kvalifikovati kao rušenje pravne države i vladavine zakona.

“Višemjesečni spinovi prema javnosti došli su do vrhunca nakon odbijanja hrvatskih ministara u Savjetu ministara da učestvuju u takvim radnjama koji dodatno urušavaju politički sistem”, navode iz HDZ-a, pitajući gdje su predstavnici tih politika koji posljednjih 17 mjeseci blokiraju regularne procedure usvajanja budžeta BiH i blokiraju dogovor o Izbornom zakonu.

Bevanda je izjavio da je zakonom propisano da Savjet ministara može donijeti odluku o izdvajanju sredstava za izbore u slučaju privremenog finansiranja, ali nikako iz akumuliranih sredstava, što je HDZ BiH, čiji je Bevanda kadar, danas jasno podržao.

Ostavite komentar: