Oglasili se iz Granične policije BiH: Naložena zabrana ulaska Milošu Koviću, nalogodavac nije otkriven

Granična policija BiH je u slučaju zabrane ulaska u BiH univerzitetskom profesoru Milošu Koviću postupala po naloženim mjerama, potvrdili su Srni iz ove policijske agencije, ali nisu htjeli otkriti nalogodavca.

Na upit Srne po čijem nalogu je postupano prilikom zabrane ulaska u BiH profesoru Koviću na graničnom prelazu Vardište, iz Granične policije su rekli da su njihovi pripadnici isključivo korisnici podataka i da postupaju u skladu sa naloženim mjerama i informacijama sadržanim u bazama podataka.

Oni su u odgovoru naveli da Granična policija BiH prilikom obavljanja graničnih provjera nad osobama postupa u skladu sa odredbama Zakona o graničnoj kontroli i odredbama Pravilnika o načinu obavljanja graničnih provjera i unosa podataka u putne isprave.

Iz Granične policije su rekli da su granični policajci, između ostalog, ovlašteni i da obave provjere u potražnim i drugim evidencijama, a što se odnosi i na evidencije koje vode druga nadležna tijela.

Pripadnici Granične policije BiH juče su na prelazu Vardište zabranili ulazak u BiH profesoru Koviću uz obrazloženje da “predstavlja prijetnju po bezbjednost BiH”.

Ostavite komentar: