“Gradonačelniče, na pos'o! Krajnje je vrijeme”: Ministar Rajčević poslao jasnu poruku Stanivukoviću

Ministar za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo Republike Srpske Srđan Rajčević, putem društvenih mreža  poručio je gradonačelniku Banjaluke Drašku Stanivukoviću da radi svoj posao, nakon što je Stanivuković juče “iznio svoj stav” o projekatu e-Beba.

“Dragi gradonačelniče, hvala na interesovanju koje iskazujete za projekat ”eBeba”. Zadovoljstvo mi je da Vas informišem da je sa ovom bebom sve u najboljem redu. Postojale su male komplikacije uzrokovane ovim nesrećnim virusom tokom trudnoće pa je porod malo kasnio, ali sljedeće sedmice očekujemo njen dolazak na svijet.

To sam već objasnio Vašim portaloidnim babicama, čudi me da Vas nisu obavijestili. Hvala Vam i na dopisu koji ste nam uputili. Nije mi baš najjasnije zašto, odnosno kakve veze Gradska uprava Banjaluke ispred koje ste nam se obratili ima sa ovim projektom, ali razumijemo da je Vaša kampanja u punom jeku.

Sa radom za građane Banjaluke bi sigurno bolje prošli. Probajte, naši sugrađani će Vam biti zahvalni.

Makar travu pokosite, rupe na putevima pokrpajte, kad već ne možete obuzdati zmije iz šikara i pacove na trgu. Iskoristite ono vrijeme kad ne orete parkinge pred kamerama.

Dok je, što kažu, bager u leru. Sedam mjeseci je prošlo kako ste postali gradonačelnik mog i Vašeg grada.

Pustite ”eBebu”, neka roditelji brže i lakše upisuju svoju djecu. Ako Bog da, i Vi ćete jednog dana koristiti usluge ovog projekta, pa ćete se sjetiti kako možda i nije sve za dnevnu upotrebu. Možda će Vas do tada neko posavjetovati da ima politike i mimo kampanje. Samo se zove RAD.

Zato gradonačelniče, na pos'o! Krajnje je vrijeme”, napisao je Rajčević.

Podsjećanja radi, gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković juče je zatražio od nadležnih ministarstava i firmi podatke o tome da li je i kome uplaćeno 800.000 KM za projekat e-Beba.

Gradonačelnik je od Ministarstva za naučno-tehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informacione tehnologije u Vladi Republike Srpske, koje je glavni nosilac projekta zatražio detalje o realizaciji projekta.

Iz Vlade Republike Srpske je najavljeno da će promocija informacionog sistema „e-beba“ biti održana u srijedu, 23. juna 2021. godine u bolnici „Sveti apostol Luka“ u Doboju, dok se puštanje sistema „e-beba“ u produkcioni rad u svim bolnicama u Republici Srpskoj očekuje do 31. avgusta 2021. godine.

Ostavite komentar: