“Građani ne smiju biti kolateralna šteta”: Glavaš pozvao Petrovića da podnese ostavku

Reagujući na prijedlog Elektroprivrede Republike Srpske za poskupljenjem struje, poslanik DNS u Narodnoj skupštini Aleksandar Glavaš oštro je osudio ovakav “bezobziran odnos vlasti prema građanima Srpske“.

Glavaš je saopštio da građani na ovaj način ispaštaju zbog enormnih gubitaka “do kojih nas je dovela vladajuća struktura čiji kadrovi sistemski godinama uništavaju ovo preduzeće“.

“Umjesto što najavljuje poskupljenje električne energije, Luka Petrović treba da podnese ostavku jer je očigledno da ne radi dobro posao za koji ga građani plaćaju. Ti isti građani Srpske ne smiju biti kolateralna šteta lošeg poslovanja menadžmenta niti treba da pokrivaju nesavjesno i nedomaćinsko rukovođenje DEMOS-ovog kadra Rudnikom i termoelektranom ‘Ugljevik'”, kaže Glavaš.

Podsjetio je da godinama Elektrohercegovina, Elektrodistribucija Pale, Elektrobiljeljina, Elektrodoboj i Elektrokrajina bilježe rekordne gubitke u poslovanju za koje niko nije odgovarao. Kaže da je nedopustivo i poražavajuće da se, u vrijeme pandemije virusa korona, kada su mnogi ljudi ostali bez posla i žive na rubu egzistencije, nameću dodatne globe njihovom ionako siromašnom budžetu.

“DNS će se svim silama boriti protiv ovog sramnog i beskrupuloznog udara na budžet naših građana i umjesto da im olakšaju ionako tešku materijalnu situaciju bar umanjenjem cijene električne energije, oni nameću svojevrstan harač bez ikakvih naznaka empatije. Dok se građanima isključuje struja zbog duga od 12 maraka, njihove milionske gubitke niko ne registruje niti sankcioniše. O ovome ćemo itekako da pričamo i da se borimo protiv poskupljenja koja nam se bez objašnjenja nameću. Riječ građana mora da se čuje iako njih izgleda niko ništa i ne pita. Ali mi smo tu da se zajedno s njima borimo protiv ovakve nakaradne politike”, rekao je Glavaš, piše Srpskainfo.

Ostavite komentar: