Govedarica rekao da su prevaranti: SNSD smislio novi pojam – mirna disolucija

Gospoda koja je smislila pojam mirna disolucija ili je družina maloumnih ili su u pitanju klasični prevaranti koji imaju samo jedan cilj, a to je manipulisanje narodom. Meni više liče na narodne prevarante nego maloumnike – istakao je Vukota Govedarica, član Predsjedništva SDS.

On je kazao da se u Bosni i Hercegovini sve može riješiti mirnim putem izuzev disolucije te da sve razlike ili anomalije u našem društvu koje postoje nikada neće narušiti mir.

“Disolucija ne da ne može biti mirna već je riječ o pojavi koja proizvodi konflikt, a Srbima konflikt ne treba. Niti Srbima treba neka nova međunarodna konferencija i revizija Dejtona jer više nego što sada imamo, dobiti nećemo i ne možemo”, poručio je Govedarica, saopšteno je iz SDS-a.

Pošto narod više neće da se peca na priču o referendumima, ponavlja Govedarica, smišljen je pojam mirna disolucija.

“To u prevodu znači da će svi federalni bosanskohercegovački i međunarodni faktori biti nijemi dok Republika Srpska mirno ili skoro neopaženo izlazi iz BiH. Ko normalan može povjerovati u ovu Dodikovu bajku?”, upitao je član Predsjedništva SDS-a.

On je istakao da je cilj SNSD-a srpske faktore koji odbace tu ideju kao prevarantsku ili opasnu po narod i Republiku Srpsku, treba optužiti za kolaboraciju sa strancima i podaništvo prema političkom Sarajevu.

“Vrlo mi je zanimljivo da stav kako je SDS servilan prema strankama iz tog političkog Sarajeva, iznosi portparol SNSD-a koji je donedavno bio član jedne od partija iz Federacije BiH. Naravno, za kolaboraciju nas optužuju upravo oni koji su nekada, a i danas samo drugim metodama, uspješno sarađivali sa svojim istinskim mentorima”, kazao je Govedarica.

Odista, pita Govedarica, za čiji interes Dodik proklamuje da je Dejton mrtav i da nam u BiH trebaju novi razgovori čiji je cilj tobože mirna disolucija?

“Za koga radi taj čovjek? To nije i ne smije biti srpska politika. To je politika koja srpski narod može debelo koštati ali to ujedno ne znači da bi to sve moglo koštati njega i njegovu porodicu”, istakao je član Predsjedništva SDS.

On naglašava da bi u mirnu disoluciju lično mogao povjerovati samo kada bi Bijela kuća, Kremlj i Brisel proklamovali taj stav kao jedino moguće rješenje i upitao Dodika ima li Republika Srpska danas ijednog saveznika za takvu politiku?

“A ako su zaista ubijeđeni u mirno otcjepljenje i izlazak Republike Srpske iz Bosne i Hercegovine, pa su zbog toga Erdoganu predočili da Dejton više ne postoji, onda čovjek nema drugog rješenja nego da se prekrsti i kaže: ‘Bože spasi ovu zemlju i njen narod’. Naravno i da se bori protiv takve politike i da je pobijedi”, zaključio je Govedarica.

Ostavite komentar: