Ne sviđa ih se hitno! Govedarica potvrdio: SDS nije podržao dnevni red parlamenta Srpske

01.12.2023. | 17:12

Šef poslaničkog kluba SDS-a Vukota Govedarica rekao je da ovaj klub nije podržao prijedlog dnevnog reda redovne sjednice parlamenta Republike Srpske, koja je zakazana za 12. decembar, iz razloga što je većina prijedloga zakona upućena u skupštinsku proceduru po hitnom postupku.

Nakon sjednice skupštinskog Kolegijuma u Banjaluci, Govedarica je rekao novinarima da je prijedlog budžeta za 2024. godinu u skladu sa Zakonom o budžetskom sistemu trebalo prvo da bude razmatran u formi nacrta, a zatim u formi prijedloga.

Šef poslaničkog kluba PDP-a Igor Crnadak rekao je da je za PDP neprihvatljivo da na dnevnom redu nema zakona o nepokretnoj imovini Republike Srpske i neprihvatljiv je Nacrt zakona o imunitetu.

On je rekao da nije podržan prijedlog PDP-a da se usvoji zaključak Kolegijuma po kojem bi svi narodni poslanici bili pozvani da, ukoliko obavljaju još neku javnu, izvršnu ili rukovodeću funkciju, podnesu ostavku na mjesto poslanika ili na te druge javne funkcije.

Poslanik Liste za pravdu i red Nebojša Vukanović smatra da je neprihvatljivo donošenje Nacrta zakona o imunitetu, kao i to da nema zakona o nepokretnoj imovini.