Govedarica na raportu kod Vučića zbog Mektića?

Jutros prije odlaska u Mostar, Aleksandar Vučić se sastao u Beogradu sa Vukotom Govedaricom, liderom SDS-a.

Zvaničnih informacija iz kabineta predsjednika Srbije nije bilo, ali se nezvanično saznaje da je jedan od razloga sastanka, stav SDS-ovog ministra bezbjednosti Dragana Mektića u vezi sa NATO-om.

Mektić je prije nekoliko dana izjavio kako bi volio da BiH i Srbija uđu u NATO, što se nije dopalo ni srpskom predsjedniku pa je, kako se saznaje, na raport pozvao Mektićevog stranačkog šefa.

I u Mostaru je, saznajemo, Aleksandar Vučić nekim SDS-ovcima zamjerio na ponašanju ministra. Za mjesec dana bi moglo da bude poznato ko će voditi SDS.

Među SDS-ovcima se, kako saznajemo, spominje nekoliko imena, a njaveću podršku ima Milan Miličević.

Krajem maja SDS bi trebalo da dobije novog lidera stranke. Mjesni i opštinski izbori uveliko su u toku, a kako ATV saznaje, Teslićki će, vođen ishodom referenduma u toj opštini, kao kandidata za lidera stranke predložiti upravo Milana Miličevića.

Iako se aktuelni predsjednik glavnog odbora SDS-a, spominje kao najozbiljniji kandidat, ima i onih koji bi umjesto njega radije da na čelu stranke vide Mirka Šarovića. Na posljednjoj sjednici glavnog odbora na kojoj je više riječi bilo o unutarstranačkim izborima nego o saradnji sa vladajućim partijama, Vukota Govedarica i Milan Miličević spominjani su kao potencijalni kandidati.

Zato će stvari biti mnogo jasnije na idućoj sjednici koja bi trebalo da se održi 20. aprila. Za sada se većina SDS-ovaca slaže oko jednog – trebalo bi da se okupe oko jednog kandidata.

 

Izvor:(ATV)

 

Ostavite komentar: