Govedarica: Dodik pokušao da uvuče Aleksandra Vučića u svoje probleme

Komentarišući jučerašnji sastanak kod predsjednika Srbije Aleksandra Vučića, član Predsjedništva SDS Vukota Govedarica je istakao „da je sastanak protekao u jednom neuspjelom pokušaju Milorada Dodika da zbog interesa svoje političke partije u velike probleme uvuče i Republiku Srpsku i Srbiju.

„Na žalost, Dodik se ponaša kao neko ko je izgubio razum i on je spreman da zbog neformiranja Savjeta ministara izazove konfliktno stanje ne samo u BiH, već bi cijeli region uvukao u probleme.

S druge strane predsjednik Srbije je shvatio da bi „đavo mogao odnijeti šalu“ i poslao je dijametralno suprotne poruke u odnosu na Dodika.

Pozvao je na suzdržanost znajući da ovo nije pitanje neke bezvrijedne i nesprovodive deklaracije već je po srijedi Dodikovo nezadovoljstvo zato što ne može da ovlada državnim strukturama vlasti. On je zbog svoje konfliktne politike postao politički nepoželjan partner i problem za svakog“, rekao je Govedarica.

„Neprincipijelni pozivi koji dolaze iz SNSD-a da se SDS povuče iz Savjeta ministara su nedobronamjerni i predstavljaju manipulaciju javnosti. SDS ne da neće, već se ne može povući iz Savjeta ministara.

Ukoliko bi se to desilo, srpska mjesta bi, kako kaže, popunili zamjenici koji su Bošnjaci i Hrvati i u tom slučaju ANP, koji je jedina i stvarna prepreka formiranja nove državne vlasti, ekpresno bi otišao u Brisel.

“Prema tome, u pitanju je taktika SNSD-a kako da se dokopa Savjeta ministara, a nikako bojazan od neke nesprovodive deklaracije koju Bakir Izetbegović može „mačku o rep da okači“, kao i Čović i Dodik, čije stranačke deklaracije su podrazumijevale za Republiku Srpsku vrlo riskantan proces revizije dejtonskog uređenja, ali i otvorio problematično pitanje ustavnih promjena“, konstatovao je Govedarica.

 

Izvor:(Istok)Ostavite komentar: