Goran Selak: Nećemo dati Petru Đokiću da uđe u Banjaluku!

Ispred prostorija Socijalističke partije u Banjaluci danas je održan “Skup podrške jedinstvu Socijalističke partije”, na kome je prisustvovalo nekoliko stotina članova.

Okupljeni su nosili transparente “Socijalistička partija, a ne Petar”, “Ne damo naše poslanike”, “Petre ostavka”, “Nije Srpska za Mudžahedine”, itd…

Narodni poslanik Goran Selak, koga je predsjednik SP-a Petar Đokić, zajedno sa poslanicima Maksimom Skokom i Milenkom Savanovićem juče isključio iz stranke, zahvalio se prisutnim članovima SP što su inicirali da dođe do ovog skupa.

“Žao mi je što Petar Đokić nije imao hrabrosti da dođe danas ispred naše kuće i pojasni zašto ruši Banjaluku, zašto mrzi Banjaluku. Pokušavaju zaustaviti neke važne proijekte za razvoj naše Banjaluke, ali ovim postupkom neće moći zaustaviti napredak našeg grada. Ma kako završili sa nama, mi ćemo insistirati na razvoju Banjaluke, Krajine i Republike Srpske”, rekao je Selak.

Selak je rekao da neće dozvoliti Petru Đokiću da izbriše 15.000 glasova koje je SP dobila u Banjaluci.

“Ako treba, okupićemo se ispred zgrade Vlade RS i na mostu Klašnicama, nećemo mu dati da uđe u Banjaluku ako ne promijeni svoju odluku”, rekao je Selak, uz burno odobravanje prisutnih.

Narodni poslanik Andrea Dorić zahvalila se prisutnima što su došli da podrže Gorana Selaka.

“Kome smeta rast i razvoj Socijalističke partije? To je naša i vaša partija, u koju smo svi ulagali svoje resurse. Maksim Skoko, Goran Selak i Milenko Savanović ne mogu biti isključeni iz Socijalističke partije RS”, rekla je Andrea Dorić.

Prisutnima se obratio i poslanik Milenko Savanović, koji je rekao da njegova, i dužnost ostalih članova SP da brane program, izvorna načela i kongresna dokumenta partije od samovolje Petra Đokića, “koji živi u nekom virtuelnom i iracionalnom svijetu”.

Ranije danas, Izvršni odbor Gradskog odbora Socijalističke partije (SP) Banjaluka saopštio je da najoštrije osuđuje samoinicijativno djelovanje isključenog narodnog poslanika i bivšeg predsjednika GO Banjaluka Gorana Selaka i njegovo grubo kršenje Statuta partije.

Na jučerašnjoj konferenciji za medije Petar Đokić je objavio isključenje šefa kluba poslanika Maksima Skoka, predsjednika Gradskog odbora Banjaluka Gorana Selaka i predsjednika regije Krajina iz Socijalističke partije Milenka Savanovića, zbog zahtjeva kluba prema premijeru Radovanu Viškoviću, za smjenu Đokića sa pozicije ministra rudarstva i energetike.

 

Izvor:(Mondo.ba)

 

https://www.facebook.com/portalBL/posts/10156541056737471?__xts__[0]=68.ARCnVUhBSYPX9f3Wyrh4pQE9QMeKDrnF5GzTioRL-e27LhVzhelDRwS02_o5QW33l8fqdl6SB15oL1rRbYot2ocR49s9iFmfNxQBDrdmnrZf5BRoBS3xn4VELp1-xTMfBpxzbu-x4X_Lm2MNuqesV8hrzXa0pEhq3BRcPrNgezck7nCa47lB7c2lrHXv5LZ0CS3MFf5LIez4bDpyT8dUI7pI7z3XSR_lCpOXBLzSixhinunVeRlE4NstlBVMvCJVqcUkvXhJA9F9YjoodRjaqA-YInELba0wmXN5yKlHoRZUdCkkLukvbI4tOvsxJsJVOrTi5VaQn8d2EgJfUU9D&__tn__=-R

 Ostavite komentar: