GO SNSD usvojio 64 zaključka – Dodik: Neprihvatljivo formiranje nove republike BiH

Nakon sjednice GO SNSD lider partije i član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da su usvojena 64 zaključka kao osvrt na politička pitanja, ekonomska, socijalna, demografska i obrazovna pitanja.

Stranačka komisija će spremiti njihov konačan tekst.

– Jedan segment je intervencionizam međunarodne zajednice koji odbacujemo kao i sve nametnute odluke. Tražimo razgovor o tome unutar BiH. Nema mogućnosti da se u Ustav BiH ugrade pitanja kao što je odbrana. Ta pitanja su uređena zakonima koju su neustavni. Neprihvatljivo je formiranje nove republike BiH. Ako se ne bude poštovao Ustav, treba koristiti odrednu ustava BiH koja govori o samoopredjeljenju, samo ga treba pravilno čitati – kaže Dodik.

Dodaje da je predloženo održavanje sjednice NSRS na kojoj bi se formirao tim za pregovore sa FBiH oko nametnutuh institucija BiH. Ukoliko FBiH to idbije, takve institucije koje nisu ustavne za RS bi se smatrale nevažećim.

Ponovio je stavove o zatvaranju fakulteta koji izdaju lažne diplome, kao i demografske mjere koje smo objavili.

Dodik je rekao da bi u narednih 15 dana trebalo da bude održana sjednica NSRS o temana koje je, između ostalog, razmatrao danas SNSD.
Na pitanje o angažmanu Šefika Džaderovića za koga postoje dokumenti da je potpisivao državljanstvo mudžahedinima, Dodik je rekao da to samo dodatno diskredituje bošnjačkog člana Predsjedništva BiH.

– 23. avgusta 1994. bio je svjedok kada su mudžahedini odsijecali glave zarobljenim Srbima, ali nije reagovao kao načelnik Službe bezbjednosti Zenica – rekao je Dodik.

Rekao je da je juče razgovarao sa Mirkom Šarovićem i Branislavom Borenovićem o formiranju vlasti na nivou BiH. U tom smislu razgovaralo se o mogućnosti povlačenja SDS i PDP iz Savjeta ministara ili da zajedno rade na rješavanju ovog problema.

 

Izvor:(SrpskaInfo)Ostavite komentar: