GO SDS Prijedor: Tubin poziva na jedinstvo i unutarstranačke izbore

“Pozivam sve članove i simpatizere SDS-a da zajedno sprovedemo unutarstranačke izbore” – ovo je poruka predsjednika Gradskog odbora SDS-a Prijedor, koji danas poziva na jedinstvo ne bi li se duboko podijeljeni SDS u gradu sabrao i počeo jedinstveno da nastupa.

Milan Tubin kaže da je formirana petočlana komisija za sprovođenje unutastranačkih izbora, međutim, to je uradio i dio članstva koji ga ne podržava. Tubin se nada da će strasti da se smire već za desetak dana kada bi trebalo da bude održana sjednica Gradskog odbora na kome bi se razgovaralo o prevazilaženju podjela.

“Mi smo sad već amortizovali situaciju. Održali smo određene sastanke sa nekim ljudima koji predstavljaju više strana i mislim da više u Gradskom odboru Prijedor neće biti turbulencija i da ćemo nastaviti ozbiljan politički rad”, istakao je Milan Tubin, predsjednik GO SDS Prijedor.
Tubin bi želio da komisija koju je formirao Gradski odbor bude dopunjena i članovima koji su, kako kaže, iz druge struje. Među njima je i Dušan Berić, bivši predsjednik Gradskog odbora Prijedor i bivši narodni poslanik SDS-a. Pred kameru nije htio, u telefonskom razgovoru kratko je poručio da je Tubin čovjek koji nema svoje mišljenje i da ga svaki dan mijenja.

I Sveto Kremenović, dugogodišnji član partije i nekadašnji zamjenik predsjednika Gradskog odbora SDS, šalje slične poruke. Ni on ne staje pred kameru, ali kaže da će razgovarati sa predsjednikom Glavnog odbora SDS-a, Milanom Miličevićem, koji je dobio zaduženje da razgovara sa posvađanim prijedorskim SDS-ovcima. Razgovaraćemo sa Miličevićem, sa Tubinom nipošto, kaže Kremenović. Teško da ovo sluti na pomirenje i jedinstven SDS u Prijedoru, smatra novinarka Katarina Panić koja godinama prati lokalnu političku scenu.

“Mogu li se konsolidovati? Prateći godinama to što se dešava među njima, nekako u to ne mogu da vjerujem. Voljela bih da mogu ali zaista ne mogu”, naglasila je Katarina Panić, novinar.

Unutarstranački izbori u gradskim i opštinskim odborima SDS-a trebalo bi da budu završeni do kraja aprila ili polovine maja. Kako sada stvari stoje, taj poces neće ići tako glatko u posvađanom Prijedoru.

 

Izvor:(ATV)

 

Ostavite komentar: