Glavaš jasan: Incko da naredi uklanjanje table koja negira postojanje Srba u Sarajevu

Poslanik DNS-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske Aleksandar Glavaš pozvao je visokog predstavnika u BiH Valentina Incka da naredi uklanjanje table sa latiničnim natpisom koja je na zgradu nekadašnje željezničke stanice u sarajevskom naselju Bistrik postavljena umjesto one sa ćiriličnim, ističući da se time negira postojanje Srba u Sarajevu.

“Uklanjanje table sa ćiriličnim natpisom na nekadašnjoj zgradi željezničke stanice u naselju Bistrik i postavljanje nove sa latiničnim natpisom još je jedan dokaz da za Srbe u Federaciji BiH nema života i da se ne poštuju njihova osnovna ljudska prava”, naveo je Glavaš.
Glavaš je napomenuo da je bistrička stanica izgrađena 1906. godine za vrijeme austrougarske vlasti, te da je čak i tada bilo mjesta za ćirilicu, saopšteno je iz DNS-a.
“Da ima dosljednosti Incko ne bi časio časa i naložio bi uklanjanje table koja negira postojanje Srba u Sarajevu. Sudeći po natpisima u Sarajevu, to je više arapski nego grad otvoren za Srbe”, smatra Glavaš.
Glavaš je dodao da uklanjanje i uništavanje ćiriličnih natpisa u FBiH govori u prilog tezi da je BiH ovakva kakva jeste nemoguća zemlja, zarobljena odlukom bošnjačke vladajuće elite da negira istoriju, činjenice, realnost i da u 21. vijeku negira Srbima pravo na identitet.

Ostavite komentar: