Glamočak uzdiže lidera SDS-a: Politička vještina Šarovića može preokrenuti sunovrat SNDS-a

Samo iskustvo i politička vještina Mirka Šarovića može preokrenuti politički ekonomski i svaki drugi sunovrat Republike Srpske u koji je vuče bahata politika SNSD, istakao je Nedjeljko Glamočak, član Predsjedništva SDS.

Komentarišući izjave Duška Ivića da SDS nekoga dijeli i prebrojava, Glamočak je kazao da izgleda samo ljudima iz rukovodstva DNS-a nije jasno da su predstojeći izbori referendum za očuvanje Republike Srpske ili za očuvanje prljavog novca ljudi iz vlasti.

„Izbori pred nama su referendum – ZA i PROTIV aktuelnog stanja u Republici Srpskoj. Opozicionoj javnosti je jasno da glas za promjene može biti samo glas za Mirka Šarovića i Jelenu Trivić“, pojasnio je Glamočak, saopštili su iz sekretarijata SDS-a.

On je istakao da lični interesi ne mogu biti preči od očuvanja Republike Srpske i opstanka srpskog naroda na ovim prostorima.

„Buduća Vlada i nnstitucije Republike Srpske moraju raditi u interesu naroda i Republike Srpske a ne da njima upravljaju partijski komiteti i da se njihovi interesi stavljaju iznad zakona i ustava. Partokratija koja je sada na sceni u Republici Srpskoj je pogubna za jedno društvo i sa njom se mora prekinuti. U svijetu moramo imati što više prijatelja a ne dovoditi u pitanje i naša tradicionalna prijateljstva što se zadnje vrijeme aktuelna vlast radi i sa Srbijom pa i Rusijom“, poručio je Glamočak.

Član Predsjedništva SDS je kazao da ovom društvu treba politička zrelost Mirka Šarovića kako bismo uspjeli preurediti unutrašnje odnose i otvoriti Republiku Srpsku prema svijetu.

„Šarović je pokazao da to zna kada je u mandatu ministra otvorio izvoz mesa, mlijeka, voća, povrća, piletine na sve strane sveta. Akteuelna vlast je uspjela i to zaustaviti jer je dozvolila bahatima da podvaljuju švercovanu robu pod domaće proizvode. Novofomirana vlada će vratiti povjerenje u pravdu, pravnu državu koja je potrebna danas građanima kao i hljeb nasušni“, naglasio je Glamočak.

Ostavite komentar: