Gest humanosti! Kabinet predsjednice donirao 10.000 KM za izgradnju Dnevnog centra

Kabinet predsjednika Republike Srpske Željke Cvijanović donirao je 10.000 KM za završetak izgradnje Dnevnog centra “Podrži me – 9. januar” u Kosovskoj Mitrovici i 5.000 KM za štampanje knjige “Humano srce Srpske” autora Slavka Basare, saopštio je Odbor za pomoć Kosovu i Metohiji iz Banjaluke.

Predsjednik Odbora Milorad Arlov zahvalio je Cvijanovićevoj za podršku za zavšetak izgradnje Dnevnog centra koji je namijenjen djeci i mladima sa poteškoćama u razvoju na Kosovu i Metohiji, kao i što je pomogla da što prije bude odštampana knjiga koja govori o višegodišnjoj humanosti Odbora i Republike Srpske prema Srbima na Kosovu i Metohiji.

“Od svakog prodanog primjerka knjige 50 odsto sredstava će biti usmjereno za ovaj centar i za pomoć djeci i mladima sa poteškoćama u razvoju na Kosovu i Metohiji. Ova knjiga, nastala iz velike humanosti, i sama će služiti humanosti”, istakao je Arlov. On je naveo da će knjiga sadžavati oko 300 stranica teksta i oko 1.000 fotografija, te da su recenzenti banjalučki pisci Tomo Marić i Ranko Preradović, a izdavač “Prosvjeta” Brčko i nekoliko saizdavača.

Arlov je izrazio očekivanje da Dnevni centar bude završen do kraja godine, te poziva sve koji su u mogućnosti da pomognu u prikupljanju još oko 70.000 evra koliko je potrebno da izgradnja bude završena.

“Vjerujemo da će ostale institucije, gradovi, opštine, javna i privatna preduzeća i humani ljudi Republike Srpske uvažiti našu molbu i pomoći prema svojim mogućnostima”, rekao je Arlov.

Ostavite komentar: