FOTO – U Banjaluci održan svečani defile povodom Dana RS

09.01.2019. | 17:06

Povodom Dana Republike Srpske danas je u Banjaluci održan svečani defile kojem je prisustvovao politički vrh Republike Srpske, visoke zvanice iz Srbije i svijeta, ali i nekoliko hiljada građana.

Oni su se okupili duž glavne banjalučke ulice i na Trgu Krajine kako bi pozdravili sve prisutne na defileu i proslavili 27. rođendan Republike Srpske.

Na početku je Komandir počasne jedinice MUP RS Vitormir Petričević predao raport predsjednici Srpske Željki Cvijanović.

Zatim su defilovali ešaloni kadeta policijske akademije obučeni u tradicionalne uniforme srpske vojske u Prvom svjetskom ratu, zatim ešaloni MUP RS i civilnog sektora, a na čelu je bio Goran Amidžić.

Za njim su išli zastavni vod MUP RS. Drugi, treći i četvrti ešalon čine pripadnici Jedinice za podršku, a slijedili su Specijalna antiteteroristička jedinica, Posebne snage policije, kadeti 20. klase Policijske akademije, pa pet motorizovanih ešalona MUP i jedan iz civilnog sektora.

Posebnu pažnju izazvalo je oklopno vozilo “despot”, a u putanju je prototip koji razvija Tehničko-remontni zavod Bratunac.

Nakon toga, defiluju su prisustvovali predstavnici organizacija civilnog sektora: studenti RS, Boračka organizacija RS, Automoto savez RS, zaposleni u Kazneno-popravni zavod Banjaluka, Pošte Srpske, Banjalučke mažoretkinje, Fakultet bezbjednosnih nauka RS, Lovački i planinarski savez RS, KK Igokea, Karate saveza RS, BK Slavija, ŽKK Mladi Krajišnik, Sportsko društvo Borac, Moto klub Noćni vukovi, čiji je član i Vladimir Putin…

Za kraj defilea otpjevane su himne Republike Srpske, Srbije, pjesme “Hrsite Bože” i “Pukni zoro” na oduševljenje okupljenih građana. Na kraju je iznad svih proletio helikopter Helikopterskog servisa RS.

 

Izvor:(SrpskaInfo)