Fild poslao jasnu poruku: Nećemo dozvoliti negativno nastrojene aktere da rasparčaju BiH

Članovi Odbora britanskog Parlamenta za spoljnu politiku boravili su u BiH kako bi bolje razumjeli kontekst i kako Velika Britanija može podržati pozitivne promjene, izjavio je ambasador Velike Britanije u BiH Metju Fild.

Fild je istakao da je posjeta ovog uticajnog odbora još jedan znak snažne posvećenosti Velike Britanije bezbjednosti, stabilnosti i dobrobiti BiH, saopšteno je iz britanske Ambasade u BiH.

“Trenutna putanja kretanja bi trebala brinuti sve one kojima je stalo do mira, regionalne bezbjednosti i zaštite ljudskih prava. Ostajemo posvećeni budućnosti BiH. Ne možemo i nećemo dozvoliti negativno nastrojene aktere da rasparčaju ovu zemlju, niti da ponište napredak ostvaren u proteklih 26 godina”, kaže Fild.

Predsjedavajući Odbora Tom Tugendhat poručio je da je već 30 godina Velika Britanija posvećena bezbjednosti i prosperitetu građana BiH.

On je naglasio da je ova posjeta dio niza aktivnosti koje britanski Parlament organizuje, pokazujući snažan interes za BiH i širi region.

“Iako prepoznajemo ozbiljne prijetnje koje neki akteri, spoljni i unutrašnji, i dalje donose, veoma smo ohrabreni radom civilnog društva, nezavisnih medija i lidera na lokalnom nivou”, istakao je Tugendhat i dodao da “odlaze sa idejama i prijedlozima na koji način Velika Britanija može još više pomoći silama dobra u BiH”.

Delegacija Odbora za spoljnu politiku britanskog Parlamenta završila je trodnevnu posjetu BiH, gdje je, između ostalog, razgovarala sa predstavnicima civilnog društva, medija i poslovnog sektora, kao i sa izabranim zvaničnicima, uključujući članove Predsjedništva BiH.

Ostavite komentar: