Faktor objavio snimak iz restorana: Šta otkriva Milan Radović?

Portal “Faktor magazin” objavio je danas na svom Jutjub kanalu dva video snimka na kojem, kako tvrde, Milan Radović, zamjenik predsjednika SDS-a, sagovorniku u jednom restoranu, priznaje prljave poslove opozicije.
Navode da im je snimak dostavljen anonimno, a da njihov izvor tvrdi da je snimak autentičan i da je nastao krajem avgusta. Postavljeni sadržaj je titlovan i uglavnom nije razgovjetan.
U tekstu koji je postavljen uz snimke, Faktor magazin tvrdi da Radović priznaje da opozicija dobija milione maraka iz inostranstva, prije svega za kupovinu glasova, ali i plaćanje medija i novinara.Navode i da je Radović sagovorniku na snimku rekao, da su u tom trenutku, svjesni da Milorad Dodik ima ogromnu prednost nad Jelenom Trivić i da se moralo krenuti u akciju, pa da novac stiže iz SAD, ali i iz izvora Kristijana Šmita.
U tekstu se navodi da je rekao i da će Jelenu Trivić prevesti u SDS, kao i da je i sam dao ogromne količine vlastitog novca za kampanju.
Milan Radović još nije komentarisao objavljene snimke.KOVAČEVIĆ: SNIMAK RADOVIĆA JEDAN OD NAJVEĆIH SKANDALA I NAJGORIH AFERA U SRPSKOJ

Ukoliko je snimak na kojem potpredsjednik SDS-a Milan Radović govori da opoziciju u Republici Srpskoj finansira SAD stvarno tačan i autentičan, to je onda definitivno jedan od najvećih skandala, jedna od najgorih afera koju smo ikada imali u Republici Srpskoj, rekao je savjetnik srpskog člana Predsjedništva BiH Radovan Kovačević.

“Ono što je meni bitnije u toj priči jeste da je u takve stvari lako povjerovati. Imamo situaciju da su Miloradu Dodiku /lideru SNSD-a/ iz Amerike prijetili sankcijama ukoliko bude insistirao na provođenju Dejtonskog sporazuma, ukoliko bude insistirao na zaštiti Ustava Republike Srpske i prava Republike Srpske. Svima u Republici Srpskoj je jasno da Dodik nije poklekao pred bilo kakvim prijetnjama, da je nastavio da insistira na tome da se borimo za ustavno pravo Srpske, Dejtonski sporazum i zaštitu Ustava i onoga što nama, i prema Ustavu Srpske i Ustavu BiH, pripada”, izjavio je Kovačević.

On je podsjetio da je Dodik upravo zbog toga dobio sankcije SAD i da je Amerika jasno poručila da je Dodik njihov protivnik.

“Možemo to dovesti u vezu da nedavim susretom Dodika i ruskog predsjedniak Vladimira Putina, tako da je potpuno jasno da je Dodik meta i da svi oni koji su spremni da rade protiv njega i interesa Republike Srpske, da su oni saveznici Amerike i nekih drugih i da će dobiti sve moguće resurse i sredstva da bi se izborili sa Srpskom i Dodikom”, rekao je Kovačević za ATV.

Ostavite komentar: