Egić objavio prijedlog: Od mjesečnog boračkog dodatka izdvojiti po jednu KM za borce kojima se sudi

26.02.2024. | 09:54

Ministar rada i boračko invalidske zaštite Danijel Egić objavio je prijedlog da se borci od mjesečnog boračkog dodatka dobrovoljno odreknu po jednu KM kao znak solidarnosti procesuiranim srpskim borcima, kojima bi sredstva bila doznačena putem lokalnih boračkih organizacija.

“Kao borac Vojske Republike Srpske, neko ko je bio ranjen braneći granice naše otadžbine, a danas kao ministar u Vladi Republike Srpske, istrajaću da dođemo do konačnog rješenja u finansijskoj pomoći za srpske borce koji su procesuirani pred Sudom BiH i Tužilaštvom BiH”, rekao je Egić.

On smatra da je poražavajuća činjenica da se u ovim institucijama sudi samo srpskom narodu, što je razlog više da svi ustanu i pomognu ljudima koji su branili Srpsku.

“Dragi saborci, danas su ovi ljudi stavljeni na optuženičku klupu, a pitanje je da li će na tom mjestu već sutra biti neko od nas, jer pravde u političkom Sarajevu za Srbe nema”, objavio je Egić na “Fejsbuku”

Prema njegovim riječima, samo u prošloj godini Kabinet predsjednika Republike izdvojio je 500.000 KM, a tokom 2021. i 2022. isti iznos uplatila je Vlada za podršku procesuranim borcima.

“Troškovi odbrane, odlazaka na ročišta, porodice koje ostaju nezaštićene, razlozi su da ustanemo svi. Hrabrost i srpska solidarnost u najtežim trenucima dali su nam slobodu, vrijeme je da isto to pokažemo i danas, zajedničkim snagama stanemo u odbranu srpskih boraca i poručimo – Niste sami!”, poručio je Egić.