Džaferović: Naći način da se Briselu dostavi godišnji plan za NATO

Bošnjački član Predsjedništva BiH Šefik Džaferović izjavio je danas da je Predsjedništvo dužno dati mandat za predsjedavajućeg Savjeta ministara, ali da su “oni koji predlažu Zorana Tegeltiju na tu funkciju dužni da pošalju Prvi godišnji nacionalni plan za NATO u Brisel”.

– Čuli smo od predsjedavajućeg Predsjedništva BiH, odnosno predsjednika stranke iz koje dolazi Tegeltija, Milorada Dodika da taj plan ne želi dostaviti. Svakako, mora se naći način kako da se dostavi taj plan NATO-u jer je to obaveza BiH – rekao je Džaferović novinarima u Sarajevu.

Navodeći da je sada “do Dodika i SNSD-a”, Džaferović je rekao da čeka da se to dogodi.

Govoreći o profilisanju vladajuće koalicije na nivou Federacije BiH /FBiH/, predsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH i predsjednik SDA Bakir Izetbegović konstatovao je da stranke ljevice ne žele sa SDA da preuzmu odgovornost i uđu u tešku političku situaciju.

– Na kraju preostaju oni koji to žele bez obzira na međusobne odnose stranačkih lidera. Tako da to polako kreće ka koaliciji SDA i tri stranke koje predvodi SBB – dodao je Izetbegović.

 

Izvor:(RTRS)

 

Ostavite komentar: