“Dvostruki aršini Petrovića”: “Dogovor za Bijeljinu” ne prihvata pozive gradonačelnika

Sve političke partije okupljene u koaliciji “Dogovor za Bijeljinu” neće prihvatiti ponovljene pozive gradonačelnika Bijeljine Ljubiše Petrovića upućene pojedinačno strankama i njihovim odbornicima na razgovor o budućem djelovanju zakazane za 17. i 18. jun, saopšteno je iz ove koalicije.

Iz ove koalicije ističu da je u prethodnom periodu gradonačelnik u više navrata održavao zajedničke sastanke sa strankama i odbornicima opozicije u Skupštini grada /SDS, PDP, DNS/, te je na ovaj način pokazao dvostruke aršine svog političkog djelovanja.
Iz Koalicije “Dogovor za Bijeljinu” poručuju da su spremni i da očekuju poziv za zajednički sastanak sa gradonačelnikom u terminu koji njemu odgovara.
“Nemamo ništa protiv da i predstavnici opozicionih stranaka u Skupštini grada Bijeljina budu prisutni”, navodi se u saopštenju Koalicije “Dogovor za Bijeljinu”. U saopštenju se naglašava da površni i populistički potezi gradonačelnika Bijeljine LJubiše Petrovića pokazuju da Koalicija “Dogovor za Bijeljinu” za sada nema odgovornog, politički zrelog i ravnopravnog sagovornika u aktuelnom gradonačelniku, te ističe da je poštovanje izborne većine minimum političkog kompromisa koji Petrović mora da prihvati.
U saopštenju se navodi da Koalicija “Dogovor za Bijeljinu” čini realnost političkih prilika u Bijeljini, a kao takva potvrđena je voljom većine građana čije interese zastupa u Skupštini grada Bijeljina.
“To je obavezuje da u svim političkim aktivnostima nastupa jedinstveno, a ovo je razlog zbog čega sve političke partije okupljene u Koaliciji `Dogovor za Bijeljinu` neće prihvatiti ponovljene pozive gradonačelnika Bijeljine LJubiše Petrovića upućene pojedinačno strankama i njihovim odbornicima na razgovor o budućem djelovanju zakazane za 17. i 18. jun”, navodi se u saopštenju.

Ostavite komentar: