Draško Stanivuković podnio krivičnu prijavu protiv Dragana Lukača

Poslanik PDP Draško Stanivuković predao je danas krivičnu prijavu protiv ministra unutrašnjih poslova Republike Srpske, Dragan Lukača, zbog krivičnih djela ugrožavanja sigurnosti i tjelesne povrede.

– Predao sam to sa dokazima i to sa medicinskom dokumentacijom i preporukom dokora. Radi se o tjelesnim povredama i ugrožavanju sigurnosti, jer mi je rekao da ću završiti kao zastave, a to je polomljen, poderan i na podu. To je ozbiljna prijetnja narodnom poslaniku – rekao je Stanivuković danas u Banjaluci.

Nesumnjivo se ovdje radi o krivičnoj odgovornosti i mi smo kao građeni napravili, jednu od do sada najveću pobjedu jer smo po prvi put čuli da Lukač govori o svojoj ostavci kako nikada do sada nije govorio.

– On je naveo uslove pod kojima je spreman da to uradi, a ti uslovi su već ispunjeni. Padom Lukača, pada i veliki vođa i dolazi naš novi početak za koji se borimo – rekao je on.

Stanivuković tvrdi da je velika laž ministrova tvrdnja da je morao da reaguje jer je znao da će on nešto da učini.

– On mi je prvi prijetio i tri puta me pozivao da dođem i zatim rekao “hoćeš da te opet udarim”, što se jasno čuje. Nije rekao “hoćeš opet da te odgurnem” kao što sada tvrdi. Očekujem od Tužilaštva da što prije pokrene istragu, jer je ovdje sve jasno – rekao je Stanivuković.
Komentarišući ministrov komentar da odgovara onima koji su ga postavili, Stanivukovi tvrdi da „nema veze za realnošću i da nije za posao koji obavlja“.

– On odgovara, prije svega građanima, Republike Srpske, a ona meni, odnosno narodnim poslanicima. Ja sam iznad njega i gledam ga odozgo, jer su za mene glasali građani. Njega je postavio neko od njegovih, pa su ga poslanici birali, a poslanike su birali građani. On ne zna osnovni redoslijed političkog biranja i odgovornosti – rekao je Stanivukpović i naglasio će od 17 časova biti u parku na okupljanju iza kojeg opozicija stoji licima i imenima, dok se oni koji organizuju kontra skup kriju iza organizacija.

 

Izvor:(SrpskaInfo)

 

https://www.facebook.com/portalBL/posts/10156463030167471?__xts__[0]=68.ARAizjUoSr2Kc78SMiqd7nsvTCRQMT37IVK7pMt-W2wtpYMnm5Ug6FZQIe4_MFFy8OEMsmBWDXL4qrn7x7cSXESO3F4Nr6mslyLtJpYqTDMxDnriE4HdYtuPBuK9xUKp97DSBKBZ7PPO3HDn0VsoGs0rfqhWifyxiu_IZz6Q6lWunyGQXQhwHaF8p0UQDSPdTJrGELAIZ6X8EnxEqGqbAHYAZib0D-0wsRUWc_mNuAziD3_AJMay0Jmde6IFc0MBbPOTliKeehXLVbBamdsGF1vsnccr0Np-KHiiBClQFHv9hAnTMwr598dO0nCTTFrzsUUOGznKaj9h06WDLbxs&__tn__=-R

 Ostavite komentar: