Draško Aćimović kandidat DNS-a za ministra u Savjetu ministara BiH

Draško Aćimović, dugogodišnji diplomata, predložen je od strane Predsjedništva DNS-a za ministra za ljudska prava i izbjeglice u Savjetu ministara BiH kao nestranačka ličnost, potvrđeno je “Nezavisnim novinama”.

Kako je rekao Aćimović, ukoliko ovaj prijedlog bude potvrđen, naglasio je da će njegov plan i program biti usklađen s Zoranom Tegeltijom, predsjedavajućim novog Savjeta ministara.

“Mislim da ima jako puno stvari koje možemo dobro uraditi za BiH. Imamo veliku priliku i mislim da imamo i ogromne mogućnosti da uradimo nešto za građane. Na nama je da se to iskoristi”, rekao je on koji je jedno izvjesno vrijeme bio i član SDP-a.

Predsjedništvo Demokratskog narodnog saveza je danas održalo 24. redovnu sjednicu, na kojoj je odlučeno da Demokratski narodni savez predloži kandidata za ministra za ljudska prava i izbjeglice u Savjetu ministara BiH. Kako je pojašnjeno iz DNS-a, kandidat je Draško Aćimović iz reda Ostalih.

Draško Aćimović rođen je 1965. godine, u Banjaluci, školovao se u Austriji, Bugarskoj i Ukrajini. Doktor je ekonomskih nauka, izjašnjava se kao Italijan.

Predsjedništvo DNS-a danas je donijelo odluku i o imenovanju Povjereništva za formiranje OO DNS Milići, kao i odluku o raspuštanju OO DNS Gacko.

 

Izvor:(Nezavisne novine)

 Ostavite komentar: