Dragan Mektić sutra dostavlja izvještaj Predsjedništvu BiH o špijunskoj aferi s Hrvatskom

Ministarstvo bezbjednosi u Savjetu ministara u tehničkom mandatu dostaviće sutra Predsjedništvu BiH informaciju u vezi sa navodima o aktivnostima hrvatske Sigurnosno-obavještajno agencije i generalnog konzula Hrvatske u BiH o navodnom vrbovanju selefija za krijumčarenje naoružanja u BiH.

U ovom ministarstvu rečeno je za Novinsku agenciju Srna da se danas kompletira informacija, a da će sutra biti dostavljena, jer “jedna od agencija” nije dostavila svoj izvještaj.

Ministar bezbjednosti u Savjetu ministara u tehničkom mandatu Dragan Mektić ranije je rekao za Novinsku agenciju Srna, da se neki operacioni podaci ne mogu dostavljati, ali u mjeri koliko može da se kaže neka informacija, ona će biti dostavljena.

On je tada potvrdio da ostaje pri ranije iznesenim stavovima o hrvatskim obavještajcima i diplomatama koji se odnose na navodno vrbovanje pripadnika selefijskog pokreta za krijumčarenje naoružanja u BiH.

Zamjenik ministra Mijo Krešić nedavno je rekao za zagrebački “Večernji list”, izdanje za BiH, “da su gluposti i nebuloze da je učestvovao u navodnoj akciji obavještajne službe iz Hrvatske o naoružavanju selefija u BiH”, te da je “riječ o konstrukcijama kombinovanih paraobavještajnih sistema”.

Predsjedništvo BiH zatražilo je 18. marta od Ministarstva sigurnosti u Vijeću ministara u tehničkom mandatu da u roku od tri dana ovoj instituciji dostavi sveobuhvatnu informaciju o navodima iznesenim u javnosti o aktivnostima Bezbjednosno-obavještajne agencije Hrvatske i generalnog konzula Hrvatske u BiH.

Ovaj zaključak donesen je na vanrednoj sjednici Predsjedništva BiH.

Tužilaštvo BiH je 14. marta formiralo predmet da bi hitno bile utvrđene sve okolnosti i navodi izneseni u medijima koji se odnose na navodno vrbovanje pripadnika selefijskog pokreta za krijumčarenje naoružanja u BiH. U vezi sa tim narednog dana saslušan je Mektić.

 

Izvor:(SRNA)

 

Ostavite komentar: