Dragan Mektić: Pucanj nakon kojeg nema nazad

Dragan Mektić, aktuelni ministar bezbjednosti BiH, još jednom je rekao kako je Program reformi BiH, kojeg je usvojilo Predsjedništvo BiH zapravo dokument koji će zadovoljiti ANP.

“Svi su čestitali, što mi to dalje postavljamo to kao dilemu i pitanje. To je dokument koji će zadovoljiti nacionalni plan. Aktiviran je MAP i to je pucanj nakon kojeg nema nazad”, izjavio je Mektić.

On je gostujući u Danu uživo rekao i to kako je Milorad Dodik prihvatio taj dokument jer mu je bio uslov za ulazak u vlast. S druge strane, kazao je kako mu nije žao što neće više biti ministar bezbjednosti.

“I da smo mi formirali vlast pitanje je da li bih ja bio ministar. Ušao sam u šestu godinu mandata, nažalost, mislim da je to potpuno dovoljno za jednog čovjeka na toj poziciji”, poručio je Dragan Mektić za N1 televiziju.

Podsjećamo, Predsjedništvo Bosne i Hercegovine je na vanrednoj sjednici u Sarajevu donijelo odluku o imenovanju Zorana Tegeltije za predsjedavajućeg Savjeta ministara Bosne i Hercegovine.

Na istoj sjednici Predsjedništvo BiH je donijelo odluku da će u NATO sjedište u Briselu dostaviti dokument Program reformi Bosne i Hercegovine, u roku od jedan dan nakon što Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH potvrdi imenovanje predsjedavajućeg i ministara Savjeta ministara BiH.

 Ostavite komentar: