Dragan Mektić ogorčen na Tužilaštvo BiH: Pazite, optužnicu protiv mene su proglasili tajnom

Tužilaštvo Bosne i Hercegovine sutra će predložiti Sudu BiH da se bivšem ministru sugurnosti BiH i aktuelnom zastupniku u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Draganu Mektiću zabrani istupanje u javnosti o predmetu koji se vodi protiv njega.

Nakon što je Tužilaštvo BiH odbilo dostaviti nevladinoj organizaciji TI BiH optužnicu koju je podiglo protiv Dragana Mektića, on je kazao da od početka govori o tome da se radi o politički motivisanoj i montiranoj optužnici.

“Kako ne bi dozvolili da se vidi da je montirana čitava situacija, proglasili su optužnicu tajnom. Pazite, proglasili optužnicu tajnom, a za koju je suđenje javno. Javnost nije isključena iz suđenja i svako mu može prisustvovati. To su učinili kako bi zaštitili vlastitu sramotu”, rekao je Mektić.

Pitao je koja je još optužnica bila tajna u BiH, ističući kako se ne boji toga da će javnost biti isključena sa suđenja, jer ne postoji nijedan opravdan razlog za takvo što.

“Ne može se odokativno lupati, jer postoje jasno precizirane situacije u kojima se isključuje javnost”, kazao je Mektić.

Na pitanja novinara portala Klix.ba da li ima informacije koje će mjere zabrane predložiti Tužilaštvo BiH, Mektić je odgovorio da je vidio prijedlog Tužilaštva BiH i da ne želi prejudicirati odluku Suda BiH.

“Radi se o mjerama zabrane sastajanja sa svjedocima i njihovom pristupu na razdaljini od 100 metara. Druga zabrana je zabrana istupanja u javnost u vezi s tim predmetom. To je upravo ova situacija kojom sada zabranjuju dostupnost optužnice javnosti”, rekao je Mektić.

Kako kaže, Tužilaštvo BiH je u prijedlogu navelo imena 31 svjedoka s tim što njemu uopšte nisu poznata imena čak 28 osoba, odnosno da ne zna da li se može uopšte sresti s tim osobama na 100 metara.

 

Izvor:(Klix.ba)

 

https://www.facebook.com/portalBL/posts/10156573040937471?__xts__[0]=68.ARCqnBFgvcEvZS35quCpZ6lsWmbY_0xVYZDgv7-YBm0R1ObIY57NbghUgXSmu56U45mtB9k_lq1U2i3CF9xkkgxu7Klpe5nXjt1s8Eurak3ocW4GEk742auA59JrEeeNK1ra5uTKSJ6PevKLmTd5tiY39PKYTtDkSWuyEADIcAXe00205YeLhxkgwqjCY784APolq2B_ssEi3fIsmBH2dhtGxFS1UmDr0QZ_4aX3bzOpzLLss_mIoG5vaPiK4BRtua8ACNm57EK0FXdFYfTNiCAQ-YTqlZMjRFkweUquLARHFontM8UICDp7e4F1-j6tJnvkasy7lPOIa_yeTht-&__tn__=-R

 Ostavite komentar: