Dragan Lukač smijenio Ilića, Kostreševića i druge

25.01.2019. | 18:25

Ministar unutrašnjih poslova RS Dragan Lukač smijenio je danas više načelnika uprava u MUP-u RS.

“Ministar je donio rješenje o smjenama na više rukovodećih pozicija u više osnovnih organizacionih jedinica”, potvrdio nam je izvor iz MUP-a RS.

Kako saznaje Mondo, smijenjeni su Darko Ilić, načelnik Uprave za organizovani kriminal, načelnik Uprave za krim. policiju Siniša Kostrešević, zatim Nedeljko Lubura načelnik Uprave za borbu protiv terorizma i ekstemizma, načelnik Uprave za policijsku podršku i Službe za zakonitost u radu i integriteta.

Smijenjeni su i načelnici policijskih uprava u Banjaluci, Prijedoru, Gradišci, Doboju i Trebinju.

Kako saznajemo Ilića će na mjestu načelnika Uprave za organizovani kriminal zamijeniti Mišo Savković, a Kostreševića Darko Kovrlija iz Bijeljne.

Kostrešević će biti postavljena za savjetnika ministra Lukača.

Umjesto Dragana Jevđenića u Upravu policije dolazi Dalibor Ivanić, dosadašnji načalnik PU Prijedor, a na mjesto Ivanića biće postavljen Sretoja Vujanović. Jevđenić će rukovoditi Unutrašnjom kontrolom MUP RS.

Takođe, na poziciju načelnika Uprave za borbu protiv terorizma i ektremizma umjesto Nedeljka Lubure biće postavljen Nebojša Tonković.

Dosadašnjeg načelnika PU Banjaluka Željka Spasojevića zamijeniće Miloš Brkić, a Spasojević odlazi za savjetnika direktora Policije RS Darka Ćuluma.

 

Izvor:(Mondo)