Dragan Lukač: Postoje nova saznanja o slučaju Davida Dragičevića

Ministar unutrašnjih poslova RS Dragan Lukaču komentarisao je danas nakon rasprave o bezbjednosti u Srpskoj, na sjednici Narodne skupštine RS, nekoliko ubistava koja su potresla Banjaluku.

Kada je u pitanju ubistvo Banjalučanina Damira Ostojića i pokušaj ubistva njegove supruge Sandre Jošić, istakao je da će uskoro uslijediti nova hapšenja.

Naglasio je da su se tokom istrage „otvorila saznanja, koja upućuju i na mogućnost samog izvršioca ovog krivičnog djela“.

– Dok ne bude podnesen izvještaj tužilaštvu, ne mogu da pričam detalje. Nadam se da ćemo u potpunosti rasvijetliti to krivično djelo, čak i same izvršioce – istakao je Lukač.

On je naveo i da se duže vodi istraga o ubistvu Banjalučanina Davida Dragičevića (21), kao i da „postoje neka nova saznanja“, ali da o detaljima treba da govori nadležno tužilaštvo.

– Ostavljam to tužilaštvu da iznese onda kada smatraju da bude trebalo, te da preduzmu mjere i radnje da se to u potpunosti razotkrije. MUP RS stoji na raspolaganju da uradimo sve što od nas budu tražili – kazao je Lukač.

Govoreći o ubistvu banjalučkog preduzetnika Slaviše Krunića, Lukač je kazao da se na ovom slučaju sarađuje i sa MUP-om Srbije, ali da istraga nije okončana. Podsjetio je dan je danas uhapšena još jedna osoba koja se dovodi u vezi sa ovim djelom.

– Ako očekujete da vam u ovom trenutku kažem ko su nalogodavci, da li oni postoje, i koji je motiv, to ne mogu da uradim. Istraga nije u potpunosti završena. I danas je jedna osoba privedena, a obavili smo i više pretresa, da bismo prikupili određene materijalne dokaze koji će nam poslužiti u rasvjetljavanju ovog slučaja u potpunosti. Vidjećemo dokle će to da ide i koliko ćemo u potpunosti uspjeti da rasvijetlimo ovaj slučaj brutalnog ubistva – rekao je Lukač i dodao da su nađeni telefoni koji će poslužiti kao dokaz ili trag za dalji rad u ovom predmetu.

Ministar unutrašnjih poslova RS je danas govorio i o istrazi ubistva Bojana Koprene na Manjači u junu 2014. godine. Ocijenio je da u ovom slučaju postoji „nesvakidašnji odnos tužilaštva“, te da je MUP RS dugo radio na ovome.

– Imamo izvršioce i svjedoka koji je vidio ubistvo. Kada smo priveli izvršioce, i kada je svjedok koji je bio prisutan dao iskaz, tužilaštvo nije htjelo da sasluša osumnjičene. Nakon 24 sata policija je morala da ih pusti – dodao je Lukač.

Uprkos tome, policija je, prema Lukačevim riječima, nastavila da radi i prikuplja dokaze, ali je Okružno javno tužilaštvo Banjaluka sada donijelo odluku da obustavlja istragu.

– Nikako mi nije jasno da oni sada okreću situaciju u potpuno drugu stranu i optužuju naše inspektore koji su radili na istrazi ubistva, za iznuđivanje iskaza. Sada se traži da MUP RS postroji svoje inspektore i dovedu osumnjičenog za ubistvo, koji bi trebao da prepozna inspektora koji ga je navodno ošamario ili ne znam više šta. Ovo je stvarno nevjerovatno – naglasio je Lukač.

Podvukao je da MUP RS ima dobru saradnju sa svim tužilaštvima u RS.

– Ni sa kim nemamo ni približno ovako probleme kao sa tužilaštvom u Banjaluci ili pojedinim tužiocima koji tamo rade. Da li je ovdje došlo do nekih ličnih motiva ili drugo, ali je očigledno da neće da se analiziraju dokazi koje MUP ima u ovom predmetu – kazao je Lukač.

 

Izvor:(Mondo.ba)Ostavite komentar: