Dogovor u Srpcu: Kandidata SNSD za načelnika podržale US, NDP i DEMOS

Lider SNSD Milorad Dodik očekuje da će kandidati ove stranke na načelnike i gradonačelnike odnijeti podbjedu u 80 odsto lokalnih zajednica, a da će SNSD sa svojim koalcionim partnerima u 85 do 90 odsto sredina imati skupštinske većine.

Nakon današnjeg potpisivanja koalicionog sporazuma o podršci SNSD-ovom kandidatu na načelnika Srpca Mlađanu Dragosavljaviću, Dodik je naveo da je sa Ujedinjenom Srpskom, DEMOS-om i NDP-om dogovoreno da se gradi skupštinska većina upravo između ovih političkih partija kako bi se Srbac učinio stabilnom političkom sredinom, usmjerenom ka saradnji sa vladinim institucijama o svi pitanjima koja se tiču ukupnog razvoja.

“Činjenica je da je dosadašnji načelnik veoma uspješno obavljao dužnost u Srpcu. Očekujemo da će ova koalicija pobijediti i govoto da nema dileme oko toga, ali je neophodno provesti ovaj izborni proces koji će pokazati pobijedu načelnika”, rekao je Dodik novinarima. Dodik je istakao kako vjeruje da će ukupan kapacitet ove koalicije u Skupštini biti više od 70 odsto.

“To govori da će ona biti stabilna i dugovječna i na korist ljudi koji ovdje žive. Samo sredine koje imaju stabilnu unutrašnju strukturu mogu da računaju na razvojne projekte i na uspjeh”, poručio je Dodik. Prema njegovim riječima, sve ove stranke imaju svoj politički subjektivitet i identitet, ali zajedno rade na onome što je potrebno građanima.

“Ovdje u Srpcu, kao i u mnogim opštinama širom Srpske, gdje su okosnica na lokalnom nivou partije koje čine vlast na republičkom nivou, gotovo da nemamo protivnika i imaćemo veliku pobjedu”, rekao je Dodik. Kandidat SNSD za načelnika Mlađan Dragosavljević istakao je da će danas potpisani koalicioni sporazum donijeti pobjedu na predstjećim izborima.

“Imamo kapacitet da ostavrimo ubjedljivo pobjedu u trci za načelnika, ali i da će se ostvarenim rezultatima stvoriti uslovi za formiranje stabilne skupštinske većine, što je osnovni preduslov da nastavimo graditi Srbac”, dodao je Dragosavljević.

Predsjednik Ujedinjene Srpske Nenad Stevandić očekuje da Srbac u narednom periodu neće imati turbulancije u skupštinskoj većini kao što je to ranije bio slučaj.

“Nadam se da ćemo se ubuduće više baviti novim projetima, a manje skupštinskim većinama. Ponosam sam što je Ujedinjena Srpska dio ove koalicije”, rekao je Stevandić.

Predstavnik Opštinskog odbora NDP Goran Ćosić istakao je da je ova partija podržala Dragosavljevića za načelnika Srpca, procjenjujući da je on u ovom trenutku najozbiljniji kandidat za tu funkciju.

“Ovaj sporazum ostavlja našoj partiji mogućnost da svojim radom i prijedlozima utiče na to da Srbac krene većim koracima naprijed”, poručio je Ćosić.

Ostavite komentar: