Dodikova čestitka Putinu

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik uputio je najsrdačnije čestitke predsjedniku Ruske Federacije Vladimiru Putinu i bratskom ruskom narodu povodom 12. juna – Nacionalnog dana Rusije, poželjevši dalji napredak i prosperitet ove zemlje.

Dodik je izrazio opredjeljenje za nastavkom saradnje i jačanjem odnosa srpskog i ruskog naroda koje povezuju neraskidive tradicionalne prijateljske, duhovne i kulturne veze.

“Želim Vama lično i cijelom narodu Ruske Federacije mnogo uspjeha i napredak na svim poljima. Uvjeren sam u nastavak naše saradnje i dobrih odnosa na dobrobit ruskog i srpskog naroda”, naglasio je srpski član Predsjedništva.

Uz iskrene želje za dalji prosperitet Ruske Federacije, Dodik je predsjedniku Putinu uputio izraze dubokog poštovanja, saopšteno je iz kabineta srpskog člana Predsjedništva BiH.

Nacionalni dan Rusije obilježava se 12. juna u sjećanje kada je na taj dan 1990. godine prvi Kongres narodnih poslanika prihvatio Deklaraciju o državnom suverenitetu Rusije, u kojoj je proglašeno prvenstvo Ustava Rusije i njegovih zakona.

Ostavite komentar: